News

Darius Vâlcov și-ar fi deschis o ”bancă” în Italia. Valeriu Matei, fost viceprimar de Slatina: ”E bine băiatu’, e șmecher și peste hotare”

Valeriu Matei, fost viceprimar al Slatinei în timpul mandatului lui Darius Vâlcov, susține că fostul edil și ministru și-a deschis în Italia o afacere în domeniul financiar.
04.05.2023 | 10:39
Darius Valcov siar fi deschis o banca in Italia Valeriu Matei fost viceprimar de Slatina E bine baiatu e smecher si peste hotare
Matei Valeriu a fost viceprimar al municipiului Slatina în timpul mandatului fugarului darius Vâlcov / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta, Facebook Matei Valeriu
ADVERTISEMENT

Valeriu Matei, subaltern al lui Darius Vâlcov în perioada în care acesta era primar al municipiului Slatina, susține că deține informații potrivit cărora ministrul fugar se descurcă de minune în Italia și că și-a deschis o afacere în domeniul financiar.

Valeriu Matei l-a desființat pe Darius Vâlcov și pe vremea când era în guvern

Fost membru PRM, Valeriu Matei a lucrat cu Vâlcov în perioada 2007 – 2009 și a devenit protagonistul unui episod care l-a adus pe prima pagină a ziarelor, la finalul anului 2008. Atunci, el a fost înjunghiat în umăr de Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’, din cauza unor afaceri imobiliare.

ADVERTISEMENT

Matei este cunoscut și ca un tip care nu se ferește să spună lucrurilor pe nume. În urmă cu cinci ani, când Darius Vâlcov s-a întors la Palatul Victoria, Valeriu Matei a afirmat despre acesta că ”e un tip diabolic, care te minte și îți fură basca din cap asemenea unui iluzionist”. De asemenea, el l-a sfătuit pe Vâlcov să-și ia bilet în Costa Rica, pentru că va fi condamnat.

Fostul viceprimar de Slatina, despre cazul Vâlcov: ”Statul italian a găsit un mod să facă bani”

Zilele trecute, previziunea fostului viceprimar s-a adeverit: Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani de închisoare iar între timp s-a făcut nevăzut. Contactat de FANATIK, Valeriu Matei a declarat că pedeapsa primită de Darius Vâlcov este una corectă, însă acesta nu va suferi prea mult din cauza ei.

ADVERTISEMENT

”Eu i-am transmis cu mai mult timp înainte să aibă grijă unde să fugă, pentru că vine pedeapsa. Condamnarea e justă, dar nu se stârpește corupția cu condamnarea lui Vâlcov. Darius nu e nici măcar un mic tentacul din caracatița asta.

Nu este normal ca toți condamnații să poată să plece și să trăiască liniștiți în străinătate. Dar, probabil, statul italian a găsit un mod să facă rost de bani.

ADVERTISEMENT

Despre Darius Vâlcov, ce să vă spun? E bancher băiatu’, și-a făcut bancă în Italia. De fapt, nu e chiar bancă, e ”fond d-ăla nebancar” și dă bani cu împrumut. Știu mai multe despre ce face el acolo, dar nu dau din casă. Ce pot să vă spun e că a fost șmecher în România, acum e șmecher și peste hotare”, a declarat Valeriu Matei pentru FANATIK.

Darius Vâlcov avea de gând să revină în politică, dacă nu era condamnat

Fostul viceprimar al municipiului Slatina susține că, dacă nu ar fi fost condamnat, Darius Vâlcov s-ar fi întors în politică, pentru că nu a dus niciodată lipsă de oferte.

ADVERTISEMENT

”El dorea să revină în politică. Dacă nu era condamnat, se băteau pe el toate partidele, dar cel mai probabil ajungea iar la PSD”, a explicat Valeriu Matei, care spune că nu a renunțat la ideea de a scrie o carte cu dezvăluiri explozive despre baronii locali, în care i-a rezervat câteva capitole și lui Vâlcov. ”O să scriu cartea, dar nu acum, mai târziu”, a mai declarat Valeriu Matei pentru FANATIK.

Despre Darius Vâlcov se știe că, în urmă cu câțiva ani, și-a deschis o societate comercială în Italia, la Milano, care activează în domeniul industriei alimentare. În 2020, compania Darvet SRL a generat vânzări de circa 130.000 de dolari. După ce presa a aflat de afacerea lui Vâlcov, aceasta a fost trecută pe numele fostei sale consiliere, Andreea Elena Dumitru.

Darius Vâlcov a avut prima ”bancă” la 21 de ani

Nici business-ul din domeniul financiar nu ar fi o noutate pentru Darius Vâlcov. Potrivit Recorder, la doar 21 de ani, el a preluat de la tatăl său o astfel de afacere, Cooperativa de Credit Banca Populară Olt, o asociere de clienți care depuneau o sumă mică de bani, cu posibilitatea contractării unui credit. Câteva luni mai târziu, acesta s-a asociat cu câțiva prieteni și a înființat Cooperativa de Credit Banca Populară Română pentru Dezvoltare, tot pe bază de cotizații.

Cumpărarea unor proprietăți, obținerea rezidenței și deschiderea unor afaceri pe teritoriul italian sunt câteva dintre argumentele de care condamnații români fac uz cu succes în fața instanțelor din Peninsulă, în cazul cererilor de extrădare venite din partea statului român.

ADVERTISEMENT
Tags: