Life

Ce este Dark Academia. Subcultura începe să prindă în rândul tinerilor

Dark Academia, o subcultură care devine tot mai puternică în partea de Vest a lumii, începe să prindă și pe meleagurile românești, dar ce reprezintă ea mai exact?
06.12.2021 | 11:37
Ce este Dark Academia Subcultura incepe sa prinda in randul tinerilor
Dark Academia, o nouă subcultură în rândul tinerilor. Ce reprezintă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Este vorba de un program estetic al unui stil de viață care aduce aminte de seria Harry Potter. Subcultura are în prim-plan o vestimentație sobră și o sensibilitate romantic neo-gotică.

În plus, Dark Academia reprezintă un cult al atmosferei de colegiu britanic de modă veche, de aici și faptul că a prins de minune în rândul celor tineri.

ADVERTISEMENT

Creatorii de modă și revistele cosmopolite au observat deja această tendință pe care o transpun în pagini și nu ratează oportunitatea de a face bani din această subcultură.

Dark Academia, o nouă subcultură în rândul tinerilor. Ce reprezintă

De asemenea, Dark Academia este o estetică academică populară și originală care se învârte în jurul literaturii clasice și urmărește auto-descoperirea. Este o pasiune generală pentru cunoaștere și învățare.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, noua subcultură este una dintre numeroasele variații ale esteticii academice, fiecare având un subiect unic. Imaginile provin din cultura europeană de clasă superioară a secolului al XIX-lea și din pregătirea americană.

Clasa superioară a acestei perioade a pus accent pe o educație liberală în care se predau discipline precum latina, retorica și clasicii. Acestea sunt văzute ca neobișnuite și ușor ezoterice.

ADVERTISEMENT

În plus, disciplinele crează o alură care nu arată deloc școala ca fiind una tristă și plictisitoare, ci mai degrabă una care cultivă misterul, curiozitatea și sârguința, care nu se găsesc în școala contemporană.

Dark Academia, o nouă generație. Ce caută adepții acestei subculturi

În altă ordine de idei, cei care fac parte din Dark Academia pornesc de la ideea de a-și forma biblioteci personale, de a face o pauză de la digitalizare și de a-i citi pe autorii greci și latini.

ADVERTISEMENT

Toate acestea sunt realizate în numele unui snobism contra-curentului pop, adică a falsei revolte subtil înregimentate.

Mai exact, este vorba de un salt în imaginarul londonez al lui Sherlock Holmes, în tenebrele povestiri fantastice scrise de Edgan Allan Poe.

De asemenea, Dark Academia este un soi de cultură punk scuturată de conotațiile sale „suburbane”, actuala „mișcare” fiind din ce în ce mai prezintă în întreaga lume.

ADVERTISEMENT