Simona Halep

Darren Cahill a dezvăluit secretele Simonei Halep: “Am ajuns un mare antrenor datorită ei”

15.06.2019 | 16:15
Darren Cahill a dezvaluit secretele Simonei Halep Am ajuns un mare antrenor datorita ei

Darren Cahill a dezvăluit secretele Simonei Halep la Sports Festival, eveniment care are loc în acest weekend în Cluj. Australianul a vorbit sâmbătă despre tainele din spatele succesului înregistrat de jucătoarea de tenis de 27 de ani, câştigătoare în 2018 la Roland Garros.

Darren Cahill a dezvăluit secretele Simonei Halep: “A fost o jucătoare mare înainte de a începe să lucrez cu ea”

Darren Cahill a dezvăluit secretele Simonei Halep la evenimentul de la Cluj şi a analizat punctele forte ale româncei. Fostul antrenor al jucătoarei care ocupă în prezent locul 8 WTA a susţinut că relaţia dintre cei doi a fost una foarte bună. În plus, australianul a declarat că a ajuns un mare antrenor şi datorită fostei lui eleve.

“Ca antrenor încerci să dai ce e mai bun cu orice jucător, cred că cel mai important lucru pe care l-am învățat este că trebuie să asculți ca antrenor, nu poți antrena diferiți jucători în același fel și este important să încerci să antrenezi privind prin ochii jucătorilor, nu prin ai mei. Iar ca să faci asta ai nevoie de timp, trebuie să pui întrebările corecte, să câștigi încrederea jucătorul tău. Eu și Simona am avut o bună relație, am putut discuta unul cu altul despre diferite lucruri și a existat o mare încredere și un mare respect între noi și cred că asta a văzut și publicul. Amândoi am dat ce am avut mai bun. Nu poți să fii un bun antrenor fără a avea un jucător mare. Iar Simona a fost o mare jucătoare înainte de a începe să lucrez cu ea și am avut noroc că am antrenat jucători buni. Am ajuns mare antrenor pentru că am avut o mare jucătoare, Simona”, a declarat Darren Cahill.

Darren Cahill a dezvăluit secretele Simonei Halep
Darren Cahill a dezvăluit secretele Simonei Halep

Cum o descrie Darren Cahill pe Simona Halep

La Sports Festival, Darren Cahill i-a făcut şi un scurt portret Simonei Halep, punctând calităţile jucătoarei de 27 de ani. “Rapidă, în formă, puternică, rezistentă, persistentă, deşteaptă şi pasionată”, au fost punctele pe care antrenorul australian le-a scos în evidenţă.

În timp ce vorbea despre colaborarea cu Simona Halep, care s-a întins în perioada 2016-2018, antrenorul de 53 de ani era urmărit din public de fosta lui elevă. Sâmbătă, de la ora 18:00, fostul lider mondial se va duela cu Daniela Hantuchova într-un meci demonstrativ.