Sporturi

Darren Cahill a refuzat să vină în ajutorul Simonei Halep.”Nu am vrut să merg la ea”

17.08.2018 | 11:22
Darren Cahill a refuzat sa vina in ajutorul Simonei HalepNu am vrut sa merg la ea

Aflat la Cincinnati, alături de Simona Halep, la turneul Masters pe hard, antrenorul australian a dezvăluit, într-un interviu acordat postului ESPN, că a refuzat să vină în ajutorul româncei, la chemarea acesteia! Evenimentul nu s-a petrecut însă la turneul din Statele Unite, unde Simona a ajuns în turul trei, dar nu a putut disputa joi noapte partida cu Ashleigh Barty, compatrioata lui Cahill, din cauza condiţiilor atmosferice, ploaia care a căzut din plin două zile la rând stricând serios programul turneului.

La Cincinnati Halep a jucat până în prezent un singur meci, şi acela terminat în două zile, tot împotriva unei australience, iubita lui Nick Kyrgios, Ajla Tomljanovic, de care a dispus greu, în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 6-3. În fapt, pentru liderul mondial WTA s-a repetat scenariul de la Montreal, unde, tot aşa, primul ei meci, împotriva rusoaicei Anastasia Pavliucenkova s-a terminat după două zile şi tot cu scorul de 2-1, dar a fost mult mai dramatic, pentru că s-a decis la tie-break.

Darren Cahill a refuzat să vină în ajutorul Simonei Halep. La Cincinnati a fost de trei ori într-un meci

La Cincinnati Darren Cahill a fost nevoit să meargă de trei ori la scaunul Simonei Halep în pauzele dintre game-uri, pentru a o consilia şi a o aduce pe linia de plutire. Au fost trei intervenţii, două la solicitarea sportivei noastre şi una din proprie iniţiativă din partea lui Cahill, la pauza dintre seturile doi şi trei, când Tomljanovic a cerut time-out medical.

Însă antrenorul australian, cu care Simona se înţelege excelent şi care a ajutat-o în multe rânduri, cu excepţia turneelor de Grand Slam, unde nu are voie să vină lângă jucătoare în pauze, a dezvăluit pentru ESPN momentul în care Halep i-a cerut insistent să îi acorde coachingul aşteptat. Şi acest episod este de dată foarte recentă, mai precis din timpul finalei de la Montreal, contra aceleiaşi Sloane Stephens din finala Grand-Slam-ului de la Roland Garros.

În vara lui 2017, la Miami, cei doi au avut un conflict

”Simona m-a chemat pe teren în mijlocul setului secund, dar mi-am dat seama că n-avea nimic bun să iasă din acel moment. Îi puteam spune că e emoțională, dar cel mai important că antrenor este să-ți înveți jucatoarea să își rezolve singură problemele. A fost pentru prima dată când am refuzat să întru pe teren. I-am arătat că nu vin”.

Darren Cahill a refuzat să vină în ajutorul Simonei Halep. La Cincinnati a intervenit de trei ori ăn timpul jocului cu Ajla Tomjlanovic
Darren Cahill a refuzat să vină în ajutorul Simonei Halep. La Cincinnati a intervenit de trei ori

Colaborarea cu Darren Cahill a fost extrem de benefică pentru Simona Halep. A existat însă un moment, în vara lui 2017, în care se părea că legătura se va rupe, la turneul de la Miami, la meciul pierdut de Simona în faţa Joannei Konta. Cei doi au stat separaţi o perioadă, ceea ce a alimentat speculaţiile privind iminenţa rupturii, dar, spre surprinderea multora, colaborarea a fost reluată şi din acel moment ea a funcţionat perfect, Halep având enorm de câştigat din toate punctele de vedere. Acum lucrurile par a sta la cel mai bun nivel, zilele trecute Cahill făcând cea mai măgulitoare comparaţie pentru jocul Simonei, pe care l-a comparat cu al liderului din circuitul masculin, spaniolul Rafa Nadal. Cahill crede că Halep se află acum în vârf de formă şi poate emite pretenţii la câştigarea US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.