Sporturi

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, votează pentru fuziunea dintre WTA și ATP. „E mai simplu pentru toți”

26.04.2020 | 17:54
Darren Cahill antrenorul Simonei Halep voteaza pentru fuziunea dintre WTA si ATP E mai simplu pentru toti
ADVERTISEMENT

Darren Cahill este de acord cu Simona Halep, în privința regulamentelor şi clasamentelor care ar trebui să ajute toate părţile implicate, atât WTA cât și ATP, în privința drepturilor TV.

Darren Cahill, de acord cu fuziunea dintre ATP și WTA

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, susţine ideea fuziunii forurilor care conduc circuitul masculin (ATP) şi pe cel feminin (WTA), el consideră că tenisul ar fi astfel mai simplu penru sportivi şi pentru fani.

ADVERTISEMENT

„Cred, ipotetic, că ar fi o poziţie foarte bună pentru un jucător de tenis, pentru că ştii că fiecare decizie luată este luată în interesul sportului”, a spus Darren Cahill pentru jurnalul național Reuters.

„În acest moment, băieţii sunt mai puternici la masa negocierilor în ceea ce priveşte drepturile TV”

Darren Cahill a continuat și a amintit de faptul că băieții sunt mult mai puternici din punctul de vedere al negocierilor drepturilor TV: „În acest moment, ca fan al tenisului, dacă încerci să te uiţi la meciuri, că este Cupa Davis, Fed Cup, WTA, ATP, că sunt turnee mici… sunt atât de multe platforme diferite pe care un fan trebuie să se înscrie.

ADVERTISEMENT

Este bulversant. Şi în social media va fi mult mai simplu în cazul fuziunii celor două circuite. În loc să concureze unul împotriva altuia pentru staţiu social media, totul va fi unit”.

„În acest moment, băieţii sunt mai puternici la masa negocierilor în ceea ce priveşte drepturile TV. Cred că va accepta toată lumea asta (fuziunea)”, a continuat antrenorul australian.

ADVERTISEMENT

Evident, vor fi unele resentimente din partea unor jucători din circuitul masculin, dar cred că majoritatea va vedea avantajele şi va înţelege că este ceea ce trebuie făcut”, a mai spus Darren Cahill.

  • 54 de ani a împlinit Darren Cahill pe 2 octombrie