Sporturi

Darren Cahill, convins că Simona Halep va face un meci mare cu Elise Mertens: ”Și-a consolidat încrederea după victoria cu Putintseva. E pregătită”

26.01.2020 | 10:42
Darren Cahill, convins că Simona Halep va face un meci mare cu Elise Mertens: ”Și-a consolidat încrederea după victoria cu Putintseva. E pregătită”
Darren Cahill a dezvăluit cum o calmează pe Simona Halep în timpul ieșirilor sale nervoase: ”Îmi pun ochelarii și înțelege că trebuie să tacă!”
ADVERTISEMENT

Simona Halep și Elise Mertens se vor duela luni în optimile de finală de la Australian Open 2020, primul Mare Șlem al sezonului. Înainte de confruntarea dintre eleva sa și jucătoarea din Belgia, Darren Cahill a dezvăluit că Simona și-a consolidat încrederea și este pregătită de un parcurs lung la Melbourne.

Darren Cahill are încredere în Simona Halep înainte de meciul cu Elise Mertens: ”E pregătită”

Duminică spre luni, de la ora 02:00 (ora României), Simona Halep (3 WTA) și Elise Mertens (17 WTA) își vor disputa un loc în sferturile de finală de la Australian Open 2002.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill, australianul care o pregătește pe Simona Halep, a vorbit despre partida dintre cele două jucătoare. În opinia acestuia, românca știe ce are de făcut în acest meci și este pregătită de un nou succes.

“Simona e foarte bine, se antrenează, și-a consolidat încrederea după meciul jucat ieri cu Putintseva. Iubește să joace aici, în Australia, va juca împotriva lui Mertens acum, ele s-au mai întâlnit înainte de câteva ori, dar ea are încredere, se simte bine, este pregătită, am făcut o pregătire de trei săptămâni la Dubai, așa că este gata de această provocare.

ADVERTISEMENT

Sunt antrenorul ei cu normă întreagă, vorbim despre tactică, despre ce trebuie să facă pe teren, dar când jucătorul tău evoluează bine, cel mai bun lucru pe care-l poți face ca antrenor este să te dai la o parte.

La Adelaide nu a jucat atât de bine și am petrecut apoi pe teren vreo 3-4 zile pentru a vedea ce a făcut greșit și să schimbă acele aspecte”

Darren Cahill nu este deranjat de ieșirile nervoase ale Simonei Halep de la acest turneu, având în vedere faptul că acestea au urmări pozitive în planul donațiilor.

ADVERTISEMENT

”Anul acesta, dacă devin sacul ei de box este bine, pentru că este pentru o cauză caritabilă. Simo va dona câteva sute de dolari dacă face asta și de obicei nu reacționez prea bine, dar de data asta are liber pentru că banii merg către o cauză bună. Ea se distrează copios”, a spus Darren Cahill, conform Eurosport.

Simona Halep are de luat o revanșă cu Mertens

Deși o conduce pe Elise Mertens cu 2-1 la meciurile directe din circuitul WTA, Simona Halep a pierdut cel mai important meci jucat cu belgianca până acum. În februarie 2019, în ultimul act de la Doha, Simona ceva cu 6-3, 4-6, 3-6, în fața sportivei din Belgia.

Primele două confruntări dintre Mertens și Halep au avut loc în 2018, la Madrid și Roland Garros, ambele câștigate de Simona, fiind câștigate de româncă în minimum de seturi.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri