Darren Cahill critică lipsa de comunicare a organizatorilor Roland Garros: ”Să fim mai uniți și să protejăm cele 4 turnee”

Adrian Baciu   
în Tenis
18/03/2020, 11:02
Darren Cahill critică lipsa de comunicare a organizatorilor Roland Garros: ”Să fim mai uniți și să protejăm cele 4 turnee”
Darren Cahill critică lipsa de comunicare a organizatorilor Roland Garros: ”Să fim mai uniți și să protejăm cele 4 turnee”. Credit line: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tenisul mondial, ca de altfel toate sporturile planetei, traversează momente extrem de dificile din cauza pandemiei de coronavirus. Tot programul turneelor WTA și ATP este dat peste cap în acest moment și nu se știe exact data în care vom mai vedea meciuri din ”sportul alb”. Pe lângă aceste probleme organizatorice, în lumea tenisului încep să apară și discuții mai aprinse.

Darren Cahill acuză lipsa de comunicare a organizatorilor Roland Garros: ”Să fim mai uniți și să protejăm cele 4 turnee”

În cursul zilei de marți, 17 martie, oficialii celo de la Roland Garros au luat decizia de a amâna al doilea Grand Slam din acest sezon. Astfel, din 24 mai – 7 iunie 2020, noua perioadă a competiției s-a transformat în 20 septembrie – 4 octombrie.

Poziția celor de la Paris a stârnit reacții adverse în lumea antrenorilor și a jucătorilor din ”sportul alb”. În frunte cu Darren Cahill și continuând cu Naomi Osaka, Sorana Cîrstea și Diego Schwartzman, mai mulți oameni din fenomen au criticat lipsa de comunicare a celor de la Roland Garros.

Australianul care o pregătește pe Simona Halep a scos în evidență lacunele francezilor și a apreciat poziția celor de la US Open. Și americanii au ieșit public în legătură cu US Open 2020, însă nu au luat o decizie finală.

Cahill: ”Comunicatul americanilor este unul adecvat, în comparație cu poziția prietenilor noștri de la Roland Garros”

Cahill spune că poziția celor de la US Open este una în acord cu realitatea. În schimb, acesta trimite săgeți către francezii de la Roland Garros și cere o mai mare atenție și protecție pentru cele patru turnee majore.

”Comunicatul de față reprezintă o poziție potrivită legată de un viitor turneu, spre deosebire de reacția prietenilor noștri de la Roland Garros.

Haideți cu toții să luăm o gură de aer, să nu ne grăbim, să încercăm să protejam cele 4 turnee de Mare Șlem în mod prioritar, dar să lucrăm împreună ca un grup unit. ATP, WTA, ITF si reprezentanții Slam-urilor, fiți uniți”, a fost comentariul australianului.

Și jucătorii acuză lipsa de comunicare

Deși mai era mult timp până la startul inițial al Roland Garros, o serie de jucători și jucătoare din circuit au criticat lipsa de comunicare a celor de la Roland Garros.

Naomi Osaka, dublă câștigătoare de Grand Slam, a scris în franceză Twitter, arătându-si indignarea față de această decizie: “Excusez-moi?”.

Sorana Cîrstea a criticat decizia organizatorilor de a amâna Roland Garros fără să anunțe în prealabil jucătorii. ”Poftim? Din nou aflu de pe Twitter?”, a scris Sorana Cîrstea pe rețeaua de socializare.

Și din ATP au venit reacții. Diego Schwartzman (13 ATP) s-a plans de faptul sportivii nu au fost anunțați în mod privat de aceasta decizie, scriind: “Inca o data… am aflat de pe Twitter”, a fost reacția argentinianului, similara cu cea a româncei.

Închide ×