Sport

Darren Cahill, despre retragerea Simonei Halep de la Wimbledon 2021: “O decizie care i-a frânt inima. I-au dat lacrimile”

Simona Halep, foarte afectată după retragerea de la Wimbledon 2021. Darren Cahill a povestit că românca a și plâns când și-a dat seama că nu va putea juca.
27.06.2021 | 14:45
Darren Cahill despre retragerea Simonei Halep de la Wimbledon 2021 O decizie care ia frant inima Iau dat lacrimile
ADVERTISEMENT

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă a carierei. După un start ezitant în 2021, românca s-a accidentat la Roma, unde a suferit o accidentare la gamba stângă. Și a ratat asfel prezența la Roland Garros și Wimbledon.

Din acest motiv, Simona Halep are șanse foarte mari să iasă din top 10 WTA după turneul de la Roland Garros. Și iese cu siguranță din top 5. În plus, prezența la Jocurile Olimpice este pusă în pericol. Ba chiar și viitorul carierei jucătoarei care împlinește 30 de ani în luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill a anunțat că nu va merge la Tokyo alături de Simona Halep, ci o va aștepta pe jucătoarea din România în SUA, pentru Cincinnati și US Open. La Jocurile Olimpice, Simona va fi însoțită de Daniel Dobre.

Simona Halep, foarte afectată de retragerea de la Wimbledon: “Își dorea foarte mult să își apere trofeul pe care l-a cucerit în 2019”

Îmi pare rău pentru Simona Halep, această accidentare a venit din senin. A făcut o mică mișcare spre stânga la retur, chiar la o minge care nu fusese bună. Recuperarea după o ruptură la gambă este foarte dificilă.

ADVERTISEMENT

Simona a muncit foarte mult în ultimele șase săptămâni, visul ei era să joace la Roland Garros și la Wimbledon. Mai ales că venea la Londra ca deținătoare a trofeului, pe care l-a câștigat în urmă cu doi ani.

După cel mai bun meci al ei, în finala cu Serena Williams. Își dorea foarte mult ca marți să joace pe Central Court, din postura de deținătoare a trofeului. Vă dați seama că are inima frântă în acest moment.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill: “Am avut câteva zile bune, simțeam că suntem aproape. Dar corpul Simonei nu a rezistat la intensitatea antrenamentelor”

Sunt mulți ani de când face eforturi să stea acolo, în top, între cele mai bune jucătoare ale lumii. Și a făcut o treabă extraordinară. Este vorba despre oboseală fizică și mentală. Ne-am antrenat două săptămâni pe iarbă, am avut câteva zile bune. Simțeam că suntem aproape.

Apoi au apărut noi probleme, mai are și alte probleme mai vechi, cu spatele și piciorul drept. Ne-am antrenat foarte intens pentru Wimbledon, iar corpul nu era pregătit.  Cel puțin la nivelul pe care îl dorește. Ea și turneul merită asta.

ADVERTISEMENT

A fost o decizie grea, au fost și câteva lacrimi. Am vorbit câteva zile. Își dorea mult să joace aici, acum s-a dus în România și încearcă să se liniștească după această perioadă”, a declarat Darren Cahill într-un live pe pagina de Instagram a lui Pat Cash.

Șase jucătoare din România pe tabloul principal la Wimbledon 2021. Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată dintre ele

Chiar și în condițiile în care Simona Halep a fost nevoită să se retragă, România rămâne bine reprezentată la Wimbledon 2021. Nu mai puțin de șase jucătoare sunt pe tabloul principal, după ce Monica Niculescu a reușit să treacă de calificări.

Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu sunt cele șase românce de pe tabloul principal. Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, este cea mai bine clasată dintre ele.

Luni sunt programate să joace primele trei dintre ele. Monica Niculescu o va înfrunta pe Aryna Sabalenka, iar Mihaela Buzărnescu se va duela cu Venus Williams. Tot luni este programată să joace și Irina Begu, iar aceasta are o misiune mai ușoară. Va juca împotriva americancei Katie Volynets, 19 ani, locul 199 WTA.

ADVERTISEMENT