Sporturi

Darren Cahill dezvăluie cea mai dificilă perioadă din cariera Simonei Halep: „I-au dat lacrimile și a plecat”

25.04.2020 | 14:26
Darren Cahill dezvaluie cea mai dificila perioada din cariera Simonei Halep Iau dat lacrimile si a plecat
ADVERTISEMENT

Darren Cahill recunoaște că Simona Halep a traversat o perioadă delicată în vara anului 2017, când a pierdut finala Roland Garros în fața Jelenei Ostapenko, a ratat șansa să urce pe primul loc în ierarhia WTA la Cincinnati, și a părăsit US Open încă din runda inagurală.

Darren Cahill dezvăluie o perioadă delicată din cariera Simonei Halep

Simona Halep și Darren Cahill au reluat colaborarea în 2020, după o pauză de un sezon, cerută de antrenorul australian.

ADVERTISEMENT

Sportiva a reușit deja să câștige un trofeu de la revenirea lui Cahill, la Dubai, și să joace a doua semifinală din carieră la Australian Open în primele trei luni de la startul actualului sezon.

Dacă în prezent relația jucător – antrenor a Simonei Halep cu Darren Cahill pare perfectă, antrenorul australian recunoaște că au trecut și prin momente mai dificile.

ADVERTISEMENT

Unul dintre episoadele rememorate de australian a avut loc în vara anului 2017, când Halep era eliminată de Maria Sharapova în runda inaugurală a US Open, 4-6, 6-4, 3-6, meci jucat la câteva săptămâni distanță după finalele pierdute la Roland Garros, cu Jelena Ostapenko, și la Cincinnati, în fața Garbinei Muguruza.

Ne-am întâlnit după meci, plânsese. I-am spus că a luptat formidabil, că sunt mândru de cum a tras de ea; că a dat totul pe teren și că asta e cel mai important, indiferent de rezultatul partidei. Dar apoi ea m-a întrebat cum a jucat din punct de vedere tactic, unde a greșit.

ADVERTISEMENT

Ar fi trebuit să îmi mușc limba, să îi spun că nu e nicio problemă și că vom discuta despre asta cu altă ocazie.

Însă am început să îi spun ‘Nu ai făcut bine asta, ai greșit acolo, nu ai ales bine atunci’ și așa mai departe. După câteva minute în care m-a ascultat, i-au dat lacrimile și a plecat la vestiare”, a declarat Darren Cahill în cadrul „The Real DNA Podcast”.

ADVERTISEMENT

„Am realizat cât de mult am greșit”

Darren Cahill recunoaște că a mers la vestiar, unde Simona Halep plecase deja, după ce a conștientizat abordarea greșită pe care a avut-o în acel moment, la doar câteva minute după înfrângerea cu Sharapova.

Chiar dacă intențiile mele erau bune, chiar dacă eu credeam că e bine ceea ce fac, am realizat cât de mult am greșit. Am mers după ea la vestiare, i-am spus că îmi pare rău că nu am fost mai empatic în ultimele luni.

I-am spus ‘Simona, dă-mi o îmbrățișare, te iubesc mult de tot. Ești parte din familia mea. Vom trece cu bine și peste momentul ăsta’.

M-a îmbrățișat și mi-a spus că aștepta acest gest de vreo 3 luni. Acel moment a schimbat dinamica dintre noi. Am scăpat de tensiune, ne-am distrat mult mai mult, iar ea a devenit mai relaxată.

A fost o mare lecție pentru mine. Chiar și la 54 de ani îți dai seama că mereu ai ceva de învățat. Mereu poți deveni mai bun. Poți greși, dar e important să înveți din acele momente”, recunoaște antrenorul australian.

ADVERTISEMENT
Tags: