Sport

Darren Cahill, mesaj de susținere pentru Simona Halep în scandalul de dopaj. Patrick Mouratoglou i-a răspuns imediat australianului. Update

Vestea că Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open a căzut ca un trăsnet, însă Darren Cahill este convins că fosta sa elevă nu s-a dopat cu bună știință.
23.10.2022 | 22:16
Darren Cahill mesaj de sustinere pentru Simona Halep in scandalul de dopaj Patrick Mouratoglou ia raspuns imediat australianului Update
Vestea că Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open a căzut ca un trăsnet, însă Darren Cahill este convins că fosta sa elevă nu s-a dopat cu bună știință. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
23-10-2022
19:18

Mouratoglou, mesaj de mulțumire pentru Cahill

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a ținut să-i mulțumească lui Darren Cahill pentru susținerea care i-a arătat-o dublei campioane de Grand Slam după ce a fost depistată pozitiv.

”Mulțumim, Darren! Toți oamenii care o știu pe Simona realizează că n-ar fi luat niciodată, intenționat, o substanță interzisă”, a comentat Mouratoglou la mesajul de pe Instagram al lui Cahill.

ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a fost suspendată provizoriu, însă FANATIK a aflat că ar putea să scape doar cu șase luni de excludere din circuit.

Simona Halep, susținută de Darren Cahill în cazul de dopaj

Simona Halep a primit o mulţime de mesaje de susţinere din partea oamenilor din sport, iar ultimul care și-a exprimat susținerea pentru fostul lider mondial este fostul său antrenor, australianul Darren Cahill.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc răspicat despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani. În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat. Niciuna. Zero.

Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume. Simona spunea mereu ‘Te rog, verifică asta de două sau de trei ori pentru a fi siguri că este legal, sigur și că permis.  Dacă nu ești sigur, nu îl iau’.

ADVERTISEMENT

Ambii credem în programul de testare al Agenției Internaționale de Integritate și mereu discutam despre numărul de dăți în care a fost testată, atât în turnee, cât și în afara lor. A făcut-o fără să se plângă, fiind sigură că și alți atleți erau testați la fel de des. Este important pentru toată lumea. Integritatea Simonei este impecabilă”, a scris Cahill, pe contul de Instagram.

Darren Cahill Simona Halep

Descriere superbă a omului Simona Halep

Australianul a descris-o pe Simona Halep ca pe o persoană cu multă empatie față de semeni și care întotdeauna a dorit să ajute necondiționat, mărturisind că sportivei nu i-a plăcut niciodată să iasă în față.

ADVERTISEMENT

”Respectă oamenii, iubește jocul și mereu a fost umilă și o campioană abordabilă. Am privit cu mândrie la persoana care a devenit, care s-a maturizat și văzând compasiunea pe care a arătat-o.

Nu vorbesc despre lucrurile pe care le vede lumea tenisului, vorbesc despre bunătatea și atenția ei pe care puțini au fost norocoși să le simtă. Sunt genul de acțiuni făcute din dragoste, nu din publicitate”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

Cahill merge pe sinceritatea Simonei

În finalul postării, Darren Cahill a menționat faptul că pentru Halep acesta va fi cel mai greu meci din întreaga carieră, dar a precizat că va fi alături de fosta sa elevă și crede necondiționat în nevinovăția ei.

ADVERTISEMENT

”Onestitatea a fost mereu una dintre cele mai puternice calități, dar și cea mai mare slăbiciune. Râdeam mai mereu despre faptul că ea nu se poate preface și nici măcar nu poate spune o minciună nevinovată. Dacă o întrebați ceva la conferința de presă, ea scapă un răspuns sincer.

Toată lumea îi poate vedea mereu starea, indiferent dacă e bună sau rea. Asta e Simo. Primești exact ceea ce vezi. A construit o carieră și o moștenire incredibile în timp ce mergea pe calea cea grea. Calea corectă.

Va urma un proces care va răspunde la multe întrebări. Cum a spus Simona, acum începe cel mai greu meci din cariera ei. Cred în ea. Mereu am crezut și, cu sinceritate, niciodată nu am crezut mai mult ca acum. Sunt alături de Simo”, a încheiat Cahill.

Darren Cahill Simona Halep