Sporturi

Darren Cahill nu va fi alături de Simona Halep la Wuhan! ”Mi-am luat vacanță”

12.09.2018 | 11:38
Antrenorul Darren Cahill a anunțat că nu va fi alături de Simona Halep la turneul de la Wuhan

Antrenorul Darren Cahill a anunțat că nu va fi alături de Simona Halep la turneul de la Wuhan, care se va desfășura în perioada 23-29 septembrie. Australianul a menționat că și-a luat câteva săptămâni de vacanță pentru a sta cu familia.

După ce a fost eliminată surprinzător în primul tur la US Open 2018 de Kaia Kanepi, Simona Halep și-a luat o lună de pauză. Liderul clasamentului WTA va reveni pe teren în circuitul asiatic, urmând să participe la turneele de la Wuhan și Beijing (29 septembrie – 7 octombrie) și la Turneul Campioanelor de la Singapore (21-28 octombrie).

Simona Halep va fi antrenată de Teo Cercel la Wuhan în absența lui Darren Cahill

După ce a anunțat că nu va fi prezent cu Simona Halep la Wuhan, Darren Cahill a precizat că la turneul din China liderul clasamentului WTA îl va avea alături pe Teo Cercel, preparatorul fizic: ”Eu voi fi prezent cu siguranță la Beijing și Singapore. Acum mi-am luat o perioadă în care să stau alături de familie. Teo Cercel va fi antrenorul ei la Wuhan”.

Simona Halep prezentând trofeul câștigat la Roland Garros
Simona Halep prezentând trofeul câștigat la Roland Garros

După eliminarea şocantă din turul inaugural al US Open 2018 s-a vorbit şi s-a scris destul de mult despre o tensionare a relaţiilor dintre Simona Halep şi antrenorul ei Darren Cahill, ultimele speculaţii vorbind despre faptul că australianul ar putea fi noul antrenor al lui Nick Kyrgios. Însă, Darren Cahill a lămurit situaţia parteneriatului cu liderul mondial din WTA. ”Un mesaj rapid către fanii Simonei și pentru presa din România. Nu am terminat colaborarea. Simona a avut parte de un an incredibil și toată echipa este foarte mândră de ea. Mai e multă muncă de făcut și muncim din greu pentru a termina anul în forţă”, a fost mesajul postat de Darren, pe Twitter.

Simona Halep este deja calificată la Turneul Campioanelor

Simona Halep este aproape de o performanţă istorică. Liderul mondial din WTA este aproape de top 10 cei mai longevivi lideri WTA. Românca are şanse imense de a o depăşi pe 29 octombrie pe bielorusa Victoria Azarenka şi a urca pe locul 10 ca număr de săptămâni în fruntea WTA. Ar ajunge în acel moment la 52 de săptămâni, faţă de 51 Azarenka. Chiar dacă a fost eliminată încă din primul tur la US Open, ea rămâne numărul 1 mondial pentru a 45-a săptămână consecutiv și are un avantaj consistent față de a doua clasată, Caroline Wozniacki: 8.061 de puncte, față de doar 5.975.

Simona Halep, numărul 1 WTA, s-a calificat la Turneul Campioanelor după victoria obținută în sferturi, la Montreal, în fața Carolinei Garcia, numărul 6 WTA, scor 7-5, 6-1. Pentru Simona va fi cea de-a cincea participare consecutivă la turneul din Singapore, cel mai bun rezultat înregistrându-l chiar la prima prezență, în 2014, când a pierdut finala cu Serena Williams, 3-6, 0-6. Până în acest moment, la Turneul Campioanelor s-a mai calificat sportiva germană Angelique Kerber.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri