Sporturi

Darren Cahill o atenționează pe Simona Halep după US Open 2018: “Trebuie să schimbe asta”

29.08.2018 | 14:50
Darren Cahill o atentioneaza pe Simona Halep dupa US Open 2018 Trebuie sa schimbe asta

Darren Cahill o atenționează pe Simona Halep după US Open 2018. Eliminată foarte repede de la New York, de Kaia Kanepi, scor 2-6, 4-6, românca a dezvăluit că prima reacție a antrenorului ei după meci a fost să o îmbrățișeze. Dacă la cald a avut grijă să o încurajeze, Cahill a considerat că a venit momentul să îi facă și o observație. I-a reproșat liderului mondial atitudinea pe parcursul partidei. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

“Simona știe care sunt problemele ei. Atunci când devine puțin prea emoțională pierde foarte multe puncte la rând din acest motiv. Trebuie să renunțe la asta”, a spus Darren Cahill la ESPN. Antrenorul australian a fost nevoit să intervină în mai multe rânduri pentru a încerca să o calmeze pe româncă în timpul meciurilor. Doar că la US Open, ca la toate turneele de Grand Slam, nu este permisă intervenția antrenorilor pentru on-court coaching.

Darren Cahill o atenționează pe Simona Halep după US Open 2018! Sfătuită să îşi schimbe atitudinea

Darren Cahill face referire, în termeni blânzi, la nervozitatea excesivă de care Simona Halep dă dovadă în multe momente ale partidelor, în special atunci când adversara reușește să o domine printr-un joc bazat pe forță. S-a întâmplat la fel în ultimele două partide disputate de româncă, finala de la Cincinnati și turul 1 de la US Open, împotriva Kaiei Kanepi.

Darren Cahill o atenționează pe Simona Halep după US Open 2018
Simona Halep a avut o atitudine nepotrivită în timpul partidei pierdute la US Open 2018, lucru observat şi de Darren Cahill

La Cincinnati, Kiki Bertens, o altă jucătoare din categoria celor care pun totul în lovituri și încearcă să scurteze punctele, a provocat o criză de nervi a Simonei Halep. Darren Cahill a dat impresia că a găsit modalitatea de a o calma, iar liderul mondial a avut minge de meci în setul doi, pierdut în cele din urmă. Apoi a dat impresia că abandonează lupta în decisiv.

Contra Kaiei Kanepi, lucrurile au stat și mai rău, încă din startul partidei. După ce și-a făcut serviciul în primul game, Simona Halep a avut neașteptate probleme, atât la retur, cât și la serviciu. A pierdut cinci game-uri la rând și, în cele din urmă, și setul unu. De altfel, dacă ținem cont și de startul setului secund, Kanepi a reușit un parțial absolut năucitor în fața jucătoarei de pe locul 1 WTA, 8-1. Apoi, după o scurtă revenire a Simonei, estonianca a reușit să închidă meciul.

Darren Cahill o atenționează pe Simona Halep după US Open 2018. Pentru moment, încă mai are timp pentru asta, în condiţiile în care va rămâne în elită după acest eşec. Eliminarea în primul tur la US Open 2018 ar putea să o coste pe Simona Halep poziția de lider în clasamentul WTA Race, acolo unde poate fi depășită de Angelique Kerber. În schimb, românca, deja calificată la Turneul Campioanelor, are asigurată poziția de lider WTA și după US Open, la actualizarea din 10 septembrie, indiferent de rezultatele pe care Caroline Wozniacki le obţine la Flushing Meadows. Daneza este jucătoarea care se poate apropia cel mai mult de Halep în cazul în care va câştiga finala de pe 8 septembrie.

Eliminată foarte devreme la US Open 2018, Simona Halep se pregăteşte de o nouă pauză lungă, la fel cum s-a întâmplat şi după Wimbledon. Revine pe teren abia spre finalul lunii septembrie, la Wuhan, pentru ca în 2018 să mai aibă programate doar alte două competiţii, un Premier Mandatory la Beijing şi Turneul Campioanelor de la Singapore.