Sporturi

Darren Cahill, primele on-court coaching-uri pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor: “Trebuie să fii mai încrezătoare. Împinge-o în spatele terenului”

28.10.2019 | 16:13
Darren Cahill primele oncourt coachinguri pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor Trebuie sa fii mai increzatoare Impingeo in spatele terenului
ADVERTISEMENT

Darren Cahill s-a alăturat staff-ului Simonei Halep, odată cu Turneul Campioanelor. Chiar dacă cei doi au declarat că vor reîncepe colaboarea începând cu startul sezonului viitor, antrenorul australian a oferit primele sfaturi sportivei pe teren, în primul set al meciului cu Bianca Andreescu.


UPDATE, ora 16:15/ Cahill a continuat on court coaching-ul și în setul secund, coborând din lojă de două ori într-un interval temporal scurt. După ce Simona a recunoscut că a obosit, australianul a replicat: “Ţi-ai făcut treaba bine. Foloseşte-ţi mai mult picioarele. Ai făcut o treabă bine. E normal să te simţi obosită. Încearcă se serveşti mai bine. Trebuie să fii mai încrezătoare. Trebuie să prelungești punctele, încearcă mai mult pe backhandul ei, jocul de pe linia de fund nu a fost bun, dacă iei acum câteva puncte la rând, o să fii în regulă. Dai prea mult cu lift, lasă mingea mai jos, nu ridica corpul atât. Dă-i mai mult spre corpul ei, e primul meci pentru tine după mult timp, nu e nicio problemă, joci acum 5-6 minute bine și câștigi. Trebuie să ai concentrare maximă, să muncești mult, împinge-o pe linia de fund cât mai mult. Șapte minute bune acum!

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ

Darren Cahill, primele sfaturi pentru Simona Halep de la revenire

Darren Cahill este prezent alături de Simona Halep la Shenzhen, acolo unde românca dispută în această săptămâna Turneul Campioanelor. În primul set al meciului de debut, cu Bianca Andreescu, australianul a coborât din lojă, a venit la banca Simonei și i-a oferit primele sfaturi. Pe un ton calm, Cahill i-a transmis sportivei că ar pune-o pe canadiancă în dificultate dacă o va forța să joace mai mult pe forehand.

Fii mai atentă pe backhand-uri, pentru că ea liftează atunci. Trebuie să fii mai puternică în aceste momente, n-ai dat niciun backhand în lung de linie în tot acest set. Trebuie să o controlezi cu backhand-ul în lung de linie. Împinge-o un pic în spate, forțeaz-o pe forehand. Când ai timp pe forehand, încearcă să lovești mai lung, nu trebuie neapărat să dai cu spin“, a transmis Daren Cahill. Simona, deranjată de modul în care s-au desfășurat ostilităție în primele game-uri, a replicat: “Jocul meu nu este solid“.

ADVERTISEMENT

Darren Cahil a continuat on-court coaching-ul și a scos în evidență plusurile Simonei din primul set, pe care trebuie să insiste: “Ai fost mai agresivă cu forehand-ul, dar trebuie să fii mai puternică pe backhand. Joci bine la retur. Atunci când returnezi, funcționează backhand-ul. Ai încredere în el. Încearcă să o miști pe teren, trebuie să o faci să alerge. Ea joacă mult de pe fundul terenului, stă mult pe centru și lovește cu forehand-ul, deci trebuie să o miști de acolo. Haide!”.

În ciuda sfaturilor primite de la Darren Cahill, Simona Halep a pierdut primul set al meciului cu Bianca Andreescu. După primele șase game-uri, scorul era 3-3, dar românca le-a pierdut pe următoarele trei.

ADVERTISEMENT