Sporturi

Darren Cahill, radiografia Simonei Halep la Wimbledon, ÎN EXCLUSIVITATE pentru FANATIK: “Am încredere TOTALĂ că poate cuceri trofeul! Va fi foarte greu de învins”

08.07.2019 | 01:37

Simona Halep pregăteşte intens meciul din optimi cu Cori Gauff, ce se va disputa luni, pe Court 1, arenă de 12.500 de locuri ce vor fi pline până la refuz, organizatorii anunţând deja că sesiunea de luni este sold out! Românca profită din plin  de timpul pe care îl are la dispoziţie până la ora meciului cu Gauff, având în fiecare din cele 2 zile câte o sesiune de antrenament intens pe terenul 7 din Aorangi, complexul de antrenament de la Wimbledon.

Marea surpriză este că atât sâmbătă, cât şi duminică,  Simona Halep l-a avut alături şi pe Darren Cahill, fostul său tehnician, care s-a implicat activ în antrenamentul româncei şi i-a dat o mână de ajutor actualului tehnician, Daniel Dobre, despre care are numai cuvinte de laudă. Deşi accesul presei nu este permis lângă terenurile de antrenament, FANATIK a reuşit, în măsura posibilităţilor, să imortalizeze câteva cadre din timpul antrenamentului de duminică – vezi toate imaginile în galeria foto, în care se observă că Darren Cahill este pe teren, alături de Simona Halep şi Daniel Dobre şi îi dă sfaturi româncei în timpul şedinţei de pregătire.

Sambata si duminica Darren Cahill a asistat-o pe Simona Halep la antrenamentele de la Wimbledon
Sambata si duminica Darren Cahill a asistat-o pe Simona Halep la antrenamentele de la Wimbledon

Darren Cahill, pe teren alături de Simona Halep la Wimbledon: “O asist ca prieten. Am profitat că e weekend şi am timp să vin la antrenamentele ei”

La finalul antrenamentului, australianul a avut bunăvoinţa să acorde un interviu pentru FANATIK, în care a vorbit despre marele meci de luni Halep – Gauff, dar şi despre şansele Simonei la marele trofeu la Wimbledon.

– Coach, ce bine e să te vedem din nou la antrenamentele Simonei, să fii din nou în preajma ei! 🙂

Mulţumesc, am asistat în calitate de prieten, e bine să o revăd la antrenamente. Am profitat de faptul că e weekend. În timpul săptămânii, e mai greu cu programul pe care îl am la ESPN şi nu prea am multe momente libere în care să pot veni să o văd.

“Meciul cu Azarenka e printre cele mai bune pe care le-am văzut la Simona în acest an. Va fi foarte greu de învins”

– Presupun că nu ai ratat meciul Simonei cu Vika Azarenka… Cum ţi s-a părut?

Da, sigur că l-am văzut. A fost un meci de o calitate extrem de  înaltă. Simona a jucat excelent. A răspuns foarte bine la breakul făcut de Vika la începutul meciului, şi tactic a făcut împreună cu Daniel (n.r. Dobre) un plan foarte bine pus la punct pe care l-a pus în aplicare perfect. A făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale, din câte am văzut eu, din acest an.

– Asta spunea şi Simona după meci, că a fost cel mai bun meci din 2019 şi unul dintre meciurile de referinţă din întreaga sa carieră

Aşa e, nu mă surprinde. Când baţi atât de confortabil, pe iarbă, o jucătoare precum Azarenka, în maniera în care a făcut-o Simona, nu e de mirare că e unul dintre meciurile sale de top. Simo arată foarte multă încredere în forţele sale, loveşte bine mingile, are un joc solid, deci va fi foarte greu de învins.

Simona Halep wimbledon
Simona Halep este favorita sa ajunga in finala Wimbledon si in viziunea lui Ben Rothenberg, de la New York Times

Darren Cahill, cuvinte mari despre Daniel Dobre: “Simona şi-a îmbunătăţit jocul, este pe mâini foarte bune, cu Daniel lângă ea. Vine mai des la fileu, foloseşte mai mult drop-shoturile. Va da mereu tot ce e mai bun, indiferent că este lider mondial sau locul 7 WTA”

–  Cum o regăseşti pe Simona Halep acum, la un an distanţă de când nu ai mai antrenat-o la cel mai înalt înalt, din august 2018, înainte de problemele la spate pe care le-a avut anul trecut. E vreo diferenţă, o îmbunătăţire din punct de vedere mental sau fizic?

Cu siguranţă! Chiar dacă anul acesta a avut perioade cu suişuri şi coborîşuri… Dar când a jucat, a făcut-o excelent, a variat mai mult loviturile, vine mai des la fileu, foloseşte mai mult drop-shoturile pentru a-şi pune adversarul în dificultate, e o evoluţie constant în bine în jocul său, de a-şi-l îmbunătăţi. Simona Halep este o profesionistă 100% şi mereu va încerca să fie mai bună, indiferent că este lider mondial sau pe locul 7 WTA. Ea mereu intră pe teren să dea tot ce are mai bun. Aşa este construită. În plus, este pe mâini foarte bune. Are lângă ea un tip grozav care o ajută, Daniel Dobre. Eu am lucrat cu el o perioadă lungă de timp, alături de Simona, o persoană care simte jocul extraordinar de bine, o cunoaşte pe Simona foarte bine, aspect ce este extrem de important.

Darren Cahill a prefaţat meciul Halep – Gauff: “Simona trebuie să pună presiune pe adversară luni. Are tipul de joc ce o poate pune în dificultate pe Coco”

– Cum vezi meciul de luni, contra lui Coco Gauff, o adversară de numai 15 ani? Cât de dificil va fi pentru Simona?

N-are mare importanţă vârsta lui Coco, că are doar 15 ani, pentru că este deja o jucătoare grozavă. Eu am văzut-o anul trecut, când a câştigat Roland Garrosul la junioare şi avea numai 14 ani. E o poveste frumoasă a tenisului, o mare promisiune pentru tenisul mondial care va deveni campioană în viitorul apropiat, nu am niciun dubiu în privinţa asta. Totul însă depinde de jucător în sine. De modul în care ieşi pe teren să-ţi faci jocul, indiferent de adversar, fără să te gândeşti la lucrurile pe care nu le poţi controla.

– Asta e cheia meciului?

Asta trebuie să facă şi Simona, să se asigure că va intra pe teren să pună în aplicare planul de meci stabilit, să pună accent pe atuurile din jocul său, să pună presiune pe Coco. Iar Simona are tipul de joc prin care o poate pune în dificultate pe Coco. Ştiu că a studiat-o pe Gauff cu matre atenţie, toţi cei din staff-ul Simonei au urmărit fiecare aspect din jocul lui Coco.

– Darren, la cum o simţi pe Simona astăzi, crezi că are şanse reale de a lua trofeul la Wimbledon?

Simona se poate bate la trofeu în orice turneu pe care-l joacă. Deci da, am încredere totală că poate cuceri şi Wimbledonul!

Simona Halep s-a calificat în optimi la Wimbledon după un meci excepţional împotriva Victoriei Azarenka
Simona Halep s-a calificat în optimi la Wimbledon după un meci excepţional împotriva Victoriei Azarenka
  • 4 ani a antrenat-o Darren Cahill pe Simona Halep
  • locul 1 mondial pentru aproape un an întreg şi titlul de Grand Slam de la Paris au fost obţinute de Simona cu Darren Cahill antrenor