Sporturi

Darren Cahill, sărbătorit de apropiaţii Simonei Halep: “La mulţi ani, liderule!”

02.10.2018 | 12:30
Darren Cahill sarbatorit de apropiatii Simonei Halep La multi ani liderule
ADVERTISEMENT

Darren Cahill a fost sărbătorit de apropiaţii Simonei Halep. Antrenorul româncei din fruntea clasamentului mondial împlineşte azi, 2 octombrie, 2018, 53 de ani, iar membrii echipei Halep au marcat momentul omului din spatele ultimelor succese ale Simonei Halep prin diferite mesaje de apreciere. Cel mai apreciat este al lui Teo Cercel, care a dezvăluit câteva dintre calităţile tehnicianului de la Antipozi în cadrul echipei constănţencei.

“La mulți ani liderului echipei și mentorului nostru! Ești un conducător excepțional care ne inspiră mereu!”, a scris pe contul personal de Instagram preparatorul fizic al liderului mondial din WTA, Teo Cercel. Sub comanda lui Darren, Simona a ajuns în premieră lider mondial şi a cucerit primul titlu de Grand Slam, anul acesta, la Roland Garros, după o finală de neuitat disputată cu americanca Sloane Stephens.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

HAPPY BIRTHDAY MATE ????????

A post shared by Theo C (@theoc1980) on

Darren Cahill împlineşte 53 de ani şi este sărbătorit în sânul echipei Halep

Simona colaborează cu Darren Cahill încă din martie 2015, iar dacă înainte îşi schimba antrenorii destul de des, acum se pare că ea şi-a găsit în sfârşit echilibrul lângă cel care este considerat unul dintre cei mai buni antrenori de tenis din lume. Legătura dintre Darren şi Simona a evoluat progresiv şi, deşi au început să lucreze prin intermediul programului adidas Development, australianul a renunţat la parteneriatul pe care-l avea cu firma nemţească de echipament sportiv pentru a fi alături de eleva lui cât mai mult timp.

Cahill s-a reorientat rapid spre cariera de antrenorat după ce a renunțat la cariera profesionistă, în 1994, din cauza problemelor pe care le avea la genunchi. Între 1998 și 2001, el i-a fost alături lui Lleyton Hewitt, care a reuşit să cucerească marele trofeu de la US Open în 2001 și să devină cel mai tânăr lider mondial din istorie. Ulterior, australianul i s-a alăturat lui Andre Agassi, alături de care a fost între 2002 și 2006, timp în care americanul a devenit cel mai în vârstă număr unu mondial, record mai apoi doborât de Roger Federer. În timpul programului creat de adidas, Darren a mai lucrat cu Murray, Verdasco, Wozniacki, Baghdatis, Hantuchova şi Ivanovic. Din România, australianul a mai colaborat cu Sorana Cîrstea, care a reuşit unul dintre cele mai bune turnee ale carierei, la Toronto, în 2013, acolo unde a ajuns până în ultimul act şi unde a pierdut în faţa Serenei Williams.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill l-a refuzat pe Roger Federer

Un lucru mai puţin cunoscut despre Darren Cahill este că l-a refuzat pe legendarul Roger Federer. Elveţianul s-a pregătit o perioadă sub atenta supraveghere a lui Darren la Dubai, însă Cahill nu a dat curs colaborării motivând că are acasă doi copii mici şi nu poate călători pe durata unui an întreg. La acea vreme, cei doi copii ai familiei Cahill aveau 4, respectiv 7 ani, iar acum sunt deja adolescenţi.