Sporturi

Darren Cahill, Virginia Ruzici şi Justine Henin au fost de acord cu numirea lui Van Cleemput! Care a fost prima propunere de antrenor pentru Simona Halep

23.01.2019 | 18:55
Darren Cahill Virginia Ruzici si Justine Henin au fost de acord cu numirea lui Van Cleemput Care a fost prima propunere de antrenor pentru Simona Halep

Cahill, Ruzici şi Henin au fost de acord cu numirea lui Van Cleemput ca antrenor al Simonei Halep. Conform informaţiilor distribuite de Libertatea, în găsirea unui antrenor potrivit pentru Simona Halep s-au implicat mai multe nume mari, printre care fostul ei antrenor, Darren Cahill, managerul ei, Virginia Ruzici şi jucătoarea pe care o admiră cel mai mult, Justine Henin, câştigătoare a şapte titluri de Grand Slam.

“Vorbim, dar nu este oficial antrenorul meu. Vom vedea. Nu am nicio legătură cu despărţirea lui de David Goffin. Îmi place ca persoană, ca antrenor. Nu am decis încă nimic, doar discutăm şi încercăm să ne cunoaştem. Am vorbit aici, nu a fost nimic înainte. Am văzut că s-a despărţit de David şi atunci am vorbit”, a spus Simona la conferinţa de presă susţinută la Melbourne.

Care a fost prima propunere de antrenor pentru Simona Halep

Fostul tehnicianul din echipa liderului mondial din WTA, Darren Cahill, îl propusese inițial pe Sven Groeneveld, în vârstă de 53 de ani, fostul antrenor al unor staruri din sportul alb, de pildă Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki, Tommy Haas sau Maria Şarapova. Însă planul nu a funcţionat ca la carte, pentru că olandezul a refuzat, iar Cahill s-a reorientat către Thierry Van Cleemput. Virgina Ruzici, managerul Simonei Halep, s-a implicat şi ea în alegerea noului antrenor. Ruzici a primit recomandări foarte bune din partea belgiencei Justine Henin.

Cei doi, Simona Halep şi Thierry Van Cleemput, vor începe o perioadă de probă la turneele de la Doha şi Dubai. “Mă înțeleg foarte bine cu Simona și cu Darren, a căror colaborare s-a încheiat. Îmi place stilul ei de joc și știu cum să o ajut. Ea este locul 1 în lume, așa că ar fi stupid să promit ceva, să spun că voi face treabă mai bine decât altcineva. Dar mă interesează slujba aceasta”, a spus Van Cleemput pentru DHNet.