Sport

Darwin Nunez, noul star al lui Liverpool, marcat de sărăcia din copilărie: ”Nu pot uita că mergeam la culcare cu stomacul gol”

Darwin Nunez a devenit cel mai scump transfer din istoria clubului Liverpool, însă uruguayanul are o poveste de viață cutremurătoare în care sărăcia din copilărie are un loc aparte.
13.06.2022 | 20:15
Darwin Nunez noul star al lui Liverpool marcat de saracia din copilarie Nu pot uita ca mergeam la culcare cu stomacul gol
Darwin Nunez a devenit cel mai scump transfer din istoria clubului Liverpool, însă uruguayanul are o poveste de viață cutremurătoare în care sărăcia din copilărie are un loc aparte. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Cormoranii” au scos din conturi nu mai puțin de 100 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile fotbalistului de la Benfica Lisabona.

Sărăcia din perioada de copilărie, o poveste sfâșâietoare pentru Darwin Nunez

Deși acum este pe cai mari, Darwin Nunez (22 de ani) vine dintr-o lume total diferită de cea în care a ajuns. Noul superstar al lui Liverpool a povestit că în copilărie a fost extrem de marcat de sărăcia în care a trăit și nu va uita niciodată acea perioadă.

ADVERTISEMENT

”Da, m-am culcat cu stomacul gol. Dar altcineva care s-a culcat pe stomacul gol a fost mama mea. Se asigura ca eu și fratele meu să mâncăm mai întâi. Mama mergea la culcare fără a sta cu noi la masă. Nu voi uita niciodată de unde vin”, a declarat uruguayanul, conform Marca.

Darwin Nunez sărăcie copilărie

Început dificil în fotbal

Darwin Nunez a avut un prim contact cu unul dintre cele mai importante cluburi din Uruguay în 2013, când un scouter al lui Penarol l-a dus la un trial la clubul din Montevideo. Din nefericire pentru tânărul de 14 ani, nu a fost păstrat. Acest lucru l-a făcut să se întoarcă să locuiască cu părinții săi în Pirata, o așezare de pe malul râului Cuareim.

ADVERTISEMENT

Viața i-a mai oferit o șansă un an mai târziu, tot la Penarol. Sfârșitul de această dată a fost conform așteptărilor și a fost păstrat la grupele de juniori. După ce a sărbătorit că a intrat într-una dintre echipele istorice din Uruguay, viața i-a mai adus un eșec.

Mama sa s-a îmbolnăvit destul de grav și s-a gândit să renunțe la fotbal pentru a fi alături de ea. Salvarea a venit chiar de la fratele său mai mare, care deja evolua în liga a treia din Uruguay. ”Trebuie să continui, ești mai talentat ca mine. Eu o să renunț și mă duc să am grijă de mama pentru amândoi”, a fost mesajul lui Leo pentru micul Darwin.

ADVERTISEMENT

După acest sacrificiu de familie, la vârsta de 16 ani și-a rupt ligamentele încrucișate și a fost nevoit să stea departe de teren un an și jumătate, timp pe care l-a petrecut cu familia sa. La întoarcerea la Penarol, antrenorul Leo Ramos l-a chemat la prima echipă și de aici a început ascensiunea, nu însă una lipsită de alte probleme.

A renunțat la rețelele de socializare din cauza criticilor

Darwin Nunez l-a înlocuit pe Maxi Rodriguez în primul său meci oficial la seniori, dar durerile provocate de operația de ligament l-au determinat să termine jocul în lacrimi. Acest lucru l-a făcut să fie operat încă o dată, de data aceasta la rotulă. Cele două intervenții i-au pus cariera în pericol, dar forța sa mentală a fost uriașă și a reușit chiar să prindă lotul U20 pentru turneul continental din 2019.

ADVERTISEMENT

A avut o competiție departe de așteptări, iar criticile s-au abătut asupra sa. Acest lucru l-a determinat să meargă la un psiholog. Ba chiar a renunțat la orice platformă de social media, pentru a evita să vadă lucrurile urâte spuse despre el, iar telefonul mobil îl folosea strict pentru apeluri.

Datorită talentului său a reușit totuși să iasă în evidență și să prindă un transfer în Europa. În 2019, Almeria le plătea celor de la Penarol suma de 13 milioane de euro pentru transferul tânărului Dawin Nunez.

După doar un an, Benfica Lisabona îl lua din liga a doua spaniolă pentru 24 de milioane de euro, iar ascensiunea noului star uruguayan a continuat, culminând acum cu transferul la Liverpool. Pe Anfield Road se va reîntâlni cu Luis Diaz, adversarul său din campionatul Portugaliei, cel care are și el o poveste emoționantă de viață.

Mama aduna sticle pe stradă pentru mâncare

Însă, Darwin Nunez a promis că nu va uita niciodată viața dificilă din copilărie și faptul că părinții săi au tras din greu pentru a-i oferi lui și fratelui său o viață cât mai decentă, deși condițiile erau unele extrem de grele.

”Nu uit de unde vin. O familie umilă, muncitoare. Tatăl meu a lucrat în construcții 8 sau 9 ore ca să cumpărăm ce ne trebuia și să mâncăm. Mama era mereu gospodină și ieșea în stradă să adună sticle pentru a le vinde”, își amintește Nunez.

ADVERTISEMENT