News

Dat în urmărire la Sofia, românul acuzat că a vrut să-l asasineze pe procurorul general al Bulgariei are probleme și în România

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, bănuit de presa de la Sofia că ar fi pus la cale atentatul cu bombă asupra procurorului general al Bulgariei, are probleme cu ANAF-ul din România.
05.05.2023 | 10:33
Dat in urmarire la Sofia romanul acuzat ca a vrut sal asasineze pe procurorul general al Bulgariei are probleme si in Romania
Ovidiu Semenescu, românul acuzat că a complotat la uciderea procurorului-șef al Bulgariei, a avut probleme cu DNA, în trecut / Sursă foto: ziarulincomod.ro
ADVERTISEMENT

Prezentat în presa din Bulgaria ca un personaj care a aderat la un grup criminal organizat, care șantajează politicieni și plănuiește atentate, românul Ovidiu Semenescu s-a judecat cu ANAF pentru o sumă relativ modică.

Ovidiu Semenescu a cerut să nu mai plătească CASS-ul, pentru că nu mai locuiește în România de 7 ani

Deși e dat în urmărire generală la Sofia încă din 2019, la începutul acestui an, omul de afaceri Ovidiu Semenescu, domiciliat în Elveția, a contestat o decizie de executare silită a Serviciului Fiscal Orășenesc Horezu, pentru suma de 8.916 lei, emisă în septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor din dosar, datoria invocată provine dintr-o recalculare (regularizare) referitoare la contribuția de asigurări sociale de sănătate, reprezentând 5.944 de lei (debit principal) și 2.972 lei (penalități de întârziere).

În motivarea cererii în judecată, Ovidiu Semenescu a arătat că nu mai are reședința pe teritoriul României din anul 2015, ”motiv pentru care nu se mai impune obligarea la plata de contribuții de asigurări sociale de sănătate, având în vedere că nu a mai realizat venituri pe teritoriul României în ultimii 7 ani”.

ADVERTISEMENT

ANAF a început executarea silită împotriva lui Semenescu

Pe de altă parte, ANAF a susținut că sumele provin dintr-o decizie de impunere anuală pentru anului 2013, comunicată în 2018, pentru care ANAF a început și procedura de executare silită împotriva lui Semenescu.

”Potrivit art.230 alin. (3) Legea … privind Codul de procedura fiscală s-a început executarea silită prin comunicarea somației nr. …/16.11.2018 şi a titlului executoriu nr. …/16.11.2018, pentru suma de 162.144 lei care este lichidă și exigibila şi rezultă din D630 nr. …08.2018 – Decizia de impunere anuală pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2013”, se arată în dosarul de la Judecătoria Horezu, consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Pe 15 februarie 2023, Judecătoria Horezu a respins contestația la executare a lui Ovidiu Semenescu, pe motiv că acesta ar fi trebuit să urmeze calea administrativă de atac și nu cea civilă. Hotărârea nu este definitivă.

Cum a ajuns Ovidiu Semenescu să fie bănuit că a plănuit asasinarea procurorului general de la Sofia

În România, Ovidiu Semenescu a mai fost implicat într-un dosar de fraudare a unor contracte de apă în București, în 2015, atunci când a fost reținut de procurorii DNA. În 2020, procurorii au decis să-l scoată pe Semenescu de sub urmărire penală, din lipsă de probe. Potrivit ziare.com, omul de afaceri din Horezu a fost un apropiat al unor personaje importante din PNL și a finanțat canalul money.ro.

ADVERTISEMENT

În Bulgaria, numele lui Ovidiu Semenescu apare într-un dosar de șantaj asupra unor parlamentari de la Sofia, care apăreau într-un raport al autorităților pentru Comisia europeană. Aceștia ar fi avut legătură cu un caz de contrabandă de țigări din care se finanțau organizații teroriste precum Stat Islamic, PKK, sau Al Nusra.

Numele românului a reapărut, zilele trecute, în contextul tentativei de asasinat cu bombă asupra procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheșev. Jurnaliștii bulgari de la novini247.com susțin că Ovidiu Semenescu ar fi sprijinit financiar un plan de asasinare a magistratului. Autoritățile bulgare au lansat, anterior, și o anchetă împotriva unor lideri interlopi, bănuiți că plănuiau eliminarea unor magistrați și oameni ai legii din Sofia.

Românul respinge acuzațiile: ”Gheșev e protector al crimei organizate din Bulgaria”

Presa bulgară mai susține că Semenescu are legături cu serviciile românești de informații și că a fost anchetat pentru spionaj în Statele Unite. Ovidiu Semenescu locuiește în Elveția, însă are pașaport românesc și francez.

Ovidiu Semenescu a respins orice legătură cu atentatul de la Sofia și susține că este victima unui regim corupt care controlează justiția bulgară.

”Este adevărat, acest Ivan Gheșev, cunoscut ca protector al crimei organizate din Bulgaria și aflat sub sancțiuni ale autorităților americane, este principalul artizan al operațiunilor de hărțuire a mea și a colaboratorilor mei, fără a reuși însă să înșele instanțele europene.

Însă, de la apărarea mea în fața instanțelor și a forurilor internaționale și demersurile de aducere la cunoștință a faptelor de corupție ale grupării conduse de Ivan Gheșev și până la implicarea mea în așa-zise atentate, nu poate fi decât rodul unei imaginații bolnave a unor oameni disperați că își pierd funcțiile și credibilitatea internă și internațională”, a declarat Ovidiu Semenescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: