Alegeri 2024

Marcel Ciolacu îl contrazice pe Nicolae Ciucă legat de data prezidențialelor. ”Avem o decizie luată în coaliție”

Liderul PSD l-a contrazis pe președintele PNL, după ce acesta a susținut că data prezidențialelor ar putea fi adusă mai aproape de cea a legislativelor.
12.06.2024 | 16:35
Marcel Ciolacu il contrazice pe Nicolae Ciuca legat de data prezidentialelor Avem o decizie luata in coalitie
Liderul PSD nu este de acord cu modificarea datei prezidențialelor Sursa foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă nu exclude organizarea alegerilor prezidențiale aproape de cele parlamentare. Liderul PNL argumentează că datele din septembrie încă nu sunt consfințite prin lege.

Marcel Ciolacu îl contrazice pe Nicolae Ciucă legat de data prezidențialelor

În replică, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că există o decizie luată în coaliție cu privire la data alegerilor prezidențiale.

ADVERTISEMENT

„Noi avem o decizie luată în coaliție. Ele sunt în septembrie. Eu nu știu. Nimeni nu a redeschis această temă. Problema este că nu s-a discutat așa ceva”, a spus Marcel Ciolacu.

Miercuri, Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă data alegerilor prezidențiale va rămâne în septembrie, cum s-a stabilit în coaliție, sau se va reveni și vor fi la termen, în decembrie.

ADVERTISEMENT

„În momentul de faţă nu există încă o hotărâre de Guvern care să stabilească data alegerilor, poate să intre în discuție şi să analizăm să vedem care sunt părţile bune, care sunt părţile mai puţin bune vizavi de o campanie în timp de vară sau să le ducem acolo unde într-adevăr au fost de-a lungul timpului, aproape de alegerile parlamentare”, a răspuns Nicolae Ciucă.

PNL, candidat propriu

Liderul liberal a subliniat din nou faptul că PNL va merge la prezidențiale cu un candidat propriu.

ADVERTISEMENT

„Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Toate aceste scenarii, cum este normal în viața politică și în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor.

Nu se va schimba această abordare și PNL va avea candidat la prezidențiale. Dacă ne uităm la cifrele obținute de fiecare partid suma lor e considerabil mai mare decât votul obținut pe lista comună.

ADVERTISEMENT

Electoratul fiecăruia dintre noi trage și se mobilizează pentru valorile și identitatea fiecărui partid. Susțin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul și să avem propriile opțiuni pentru a intra în alegerile prezidențiale și generale”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

”Coaliția poate funcționa”

Președintele PNL a răspuns și la întrebarea dacă vede posibil un tandem „Ciucă președinte, Ciolacu premier”: „După ce avem alegerile și vedem rezultatele și opțiunea la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă care să formeze o coaliție pentru a putea guverna pe principiul stabilității. Cum vedem perspectiva, cel puțin pe termen scurt, va fi nevoie de stabilitate politică”.

Liderul liberal a dat asigurări potrivit cărora, coaliția poate funcționa în continuare, chiar dacă se va confrunta cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale din 2024.

„Aici este vorba de o confruntare politică. Sigur, nu ne aşteptăm să fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasă în aceea ce priveşte guvernarea, iar de partea cealaltă, aşa cum am făcut şi în campania la locale, vom merge pe aceeaşi linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decenţa pe care încercăm şi despre care vorbim şi trebuie să o generăm pentru fiecare dintre cetăţeni”, a mai spus preşedintele PNL.

ADVERTISEMENT