Fotbal intern

Data la care trebuie să se încheie sezonul 2019-2020 din Liga 1! Semnalul de alarmă tras de LPF: „Cei de la FRF nu au varianta prelungirii contractelor”

14.04.2020 | 13:17
Data la care trebuie sa se incheie sezonul 20192020 din Liga 1 Semnalul de alarma tras de LPF Cei de la FRF nu au varianta prelungirii contractelor
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre modul în care pandemia de coronavirus a afectat fotbalul din România și a anunțat că sezonul trebuie să se termine pe 31 iulie, conform prosport.ro.

Totodată, Justin Ștefan a anunțat că mulți jucători vor rămâne fără contract, iar FRF nu are varianta prelungirii contractelor.

ADVERTISEMENT

Data la care trebuie să se încheie sezonul 2019-2020 din Liga 1

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre data la care fotbalul din România ar trebui să se termine și a dezvăluit că Liga Profesionistă de Fotbal ține legătura cu forul similar din Germania pentru a înțelege cum se gestionează situația privind coronavirusul.

„Mai multe echipe au cerut trei săptămâni de pregătire și am ajuns la data de 5 iunie, iar data pentru a finaliza competiția este 31 iulie. Nu luăm decizii clare pentru că lucrurile se pot schimba de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT

Dacă se vor juca toate meciurile atunci va fi plătită toată suma din drepturile TV. Ținem legătura cu Germania la nivel de Ligă pentru că par că sunt un bun exemplu, ne inspirăm…Ei vor relua primii competiția, asta e intenția”.

„Nu avem posibilitatea de a-i izola în România pe jucători de restul lumii”, a mai spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

„Cei de la FRF nu au varianta prelungirii contractelor”

Justin Ștefan a continuat și a explicat că FRF nu are varianta prelungirii contractelor, iar pentru 155 de jucători actualele înțelegeri cu cluburile vor expira, astfel încât fotbaliștii vor rămâne liberi de contract.

„Pentru 155 de jucători va expira contractul la 30 iunie, urmează să înaintăm noi propuneri pentru Comitetul Executiv al FRF”.

ADVERTISEMENT

„Se poate vota online și semna actele electronic. Deocamdată, cei de la FRF nu au varianta prelungirii contractelor într-un caz de urgență, motiv pentru care trebuie să venim cu propuneri noi”, avertizează Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT