Sport

DATATHON, eveniment organizat de FRF Intelligence Centre în parteneriat cu Data Talks, a strâns peste 50 de competitori la prima ediție

Peste 50 de competitori au participat la prima ediție a DATATHON, eveniment organizat de FRF Intelligence Centre în parteneriat cu Data Talks.
29.05.2024 | 12:10
DATATHON eveniment organizat de FRF Intelligence Centre in parteneriat cu Data Talks a strans peste 50 de competitori la prima editie
Prima ediție a FRF Intelligence Center DATATHON a adunat la start peste 50 de concurenți
ADVERTISEMENT

 În perioada 24 – 27 mai, a avut loc prima ediție a FRF Intelligence Center DATATHON, o competiție dedicată profesioniștilor de data analytics, precum și celor care studiază acest domeniu,  în cadrul căreia participanții au avut șansa să joace rolul de analiști ai echipei naționale de fotbal a României.

Participanții la DATATHON au analizat adversarii României la Euro 2024

Având în vedere faptul că EURO 2024 va începe în jumătatea lunii următoarea, provocarea propusă de FRF Intelligence Centre a fost analiza adversarilor pe care echipa națională îi va întâlni la turneul final din Germania.

ADVERTISEMENT

Participanții înscriși la această competiție au primit un set de date în baza cărora a fost necesar să pregătească un material de analiză bine structurat și prezentat într-o formă clară din punct de vedere vizual. Aceste date au fost furnizate de unul dintre partenerii evenimentului, compania Hudl, care a acoperit toate partidele de fotbal disputate în grupele de calificare și meciurile de baraj pentru Euro 2024.

De asemenea, informațiile au putut fi accesate prin intermediul infrastructurii tehnice puse la dispoziție de Google Cloud iar bunele practici în materie de lucru cu date cu fost puse la dispoziție de Data Talks, comunitatea profesioniștilor de data analytics din Europa Centrală și de Est.

ADVERTISEMENT

O parte importantă a activității de analiză a fost înțelegerea specificului adversarilor României, analizând profilul tactic al selecționatelor Belgiei, Ucrainei și Slovaciei, precum și al jucătorilor din componența acestora. Printre cele mai importante obiective s-au enumerat prezicerea jucătorilor titulari cu care vor juca adversarii împotriva României, identificarea vulnerabilităților din jocul oponenților, identificarea momentelor optime pentru schimbarea jucătorilor din naționala noastră sau analiza fazelor fixe.

datathon
Participanții la DATATHON au analizat adversarii României la Euro 2024

Răzvan Burleanu, președinte Federația Română de Fotbal: „Ideile inovatoare vor contribui la la îmbunătățirea cluburilor, academiilor și echipelor naționale”

„DATATHON-ul reprezintă un pas semnificativ în implementarea inițiativei FRF Intelligence Centre, menită să aducă inovația și analiza de date în prim-planul dezvoltării fotbalului românesc. Această inițiativă se alătură eforturilor noastre concentrate pe cele patru direcții de acțiune în orizontul cărora acționăm: tehnologia, educația, inovația și diversitatea.

ADVERTISEMENT

Am fost profund impresionați de interesul manifestat pentru acest DATATHON. În urma procesului riguros de selecție, am avut plăcerea de a cunoaște profesioniști de înaltă calitate, care au răspuns cu succes provocării lansate de noi. Prezentările finale au fost de un standard foarte ridicat, iar temele abordate au demonstrat o capacitate remarcabilă de analiză și concluzii valoroase.

Dorim ca ideile inovatoare propuse de participanți să fie dezvoltate în continuare, contribuind astfel la îmbunătățirea cluburilor, academiilor și echipelor naționale. Suntem bucuroși că am reușit să atragem parteneri valoroși precum Data Talks și Google Cloud, care împărtășesc viziunea noastră de a avansa performanța sportivă prin decizii bazate pe date și inovație”,  a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT
razvan burleanu 3
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Pe parcursul evenimentului, concurenții înscriși la DATATHON au fost organizați pe echipe și au beneficiat de mentorat și ghidaj din partea unor experți desemnați de organizații recunoscute pe plan național și internațional:

  • Sébastien Coustou, Director Data & Analytics – Parma Calcio
  • Andrei Popa, VP Online – Superbet Group, Fondator Data Talks
  • Harvey Rutherford, Data Analyst – FIFA
  • Gabriele Gnecco, Senior Solutions Consultant – Hudl
  • Horia Niculescu, Customer Engineer Data, AI, ML – Google Cloud
  • Daniel Sandu, Director Sportiv – FC Rapid București
  • Gabriel Glăvan, Lector Scouting & Analiză – Școala Federală de Antrenori
  • Vlăduț Lakatos, Coordonator de Analiză Video – FRF

La finalul competiției, pe 27 mai, echipa câștigătoare a fost recompensată cu un premiu constând într-un set de tricouri semnate de Edward Iordănescu, selecționerul lotului de seniori al echipei naționale de fotbal, cât un acces VIP la meciul amical România – Liechtenstein, precum și o vizită de lucru la birourile Google România.

Andrei Popa, fondator Data Talks și VP Superbet Online: „O premieră pentru cei pasionați de data analytics”

„FRF Intelligence Centre DATATHON este o premieră pentru comunitatea pasionaților de data analytics din România, fiind un forum excelent în care putem rezolva probleme complexe din sfera de business intelligence, precum și o excelentă oportunitate de networking pentru participanți.

Parteneriatul dintre Data Talks și FRF Intelligence Centre pentru acest eveniment se încadrează perfect în aria de colaborări pe care dorim să le avem cu federațiile sportive, cluburile profesioniste și companiile care lucrează cu analiza datelor.

Obiectivul asumat de Data Talks este de a dezvolta o serie de evenimente conexe conceptului nostru central, pentru a oferi cât mai multe oportunități de schimb de bune practici pentru membrii comunității noastre de profesioniști”, a declarat Andrei Popa, fondator Data Talks și VP Superbet Online.

Organizarea primei ediții de DATATHON reflectă unul dintre obiectivele asumate de către FRF Intelligence Centre – dezvoltarea unei comunități de experți în date care să susțină nevoile de creștere a performanței sportive, la nivelul tuturor loturilor naționale de fotbal ale României.

Despre Data Talks

Fondată în anul 2022, de către Andrei Popa și Anna Rossudowska – lideri de business intelligence ai Grupului Superbet, Data Talks este o comunitate a profesioniștilor de data analytics din Europa Centrală și de Est (CEE). Obiectivul principal al acestui forum internațional este facilitarea de bune practici și organizarea de evenimente de impact pentru companiile, federațiile și cluburile sportive care lucrează cu analiza datelor.

În decurs de trei ani, Data Talks a organizat două conferințe cu participare internațională și a încheiat parteneriate cu organizații precum FRF Intelligence Center, Google / YouTube și btProvider.

Acest concept a fost premiat în cadrul Galei Financial Intelligence 2023, Data Talks fiind recunoscută drept cea mai inovativă comunitate de data analytics din România.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”