News

Date de ultimă oră despre vaccinul împotriva coronavirusului. Compania farmaceutică Sanofi anunţă când va fi gata şi cine va fi primul beneficiar

15.05.2020 | 12:30
Date de ultima ora despre vaccinul impotriva coronavirusului Compania farmaceutica Sanofi anunta cand va fi gata si cine va fi primul beneficiar
ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică Sanofi a oferit date de ultimă oră despre un posibil vaccin împotriva coronavirusului.

Date de ultimă ora despre vaccinul împotriva coronavirusului

Conform hotnews.ro, ultimele date anunțate de marea companie farmaceutică despre vaccinul împotriva coronavirus vin să contrazică afirmațiile făcute anterior de directorul general al Sanofi.

ADVERTISEMENT

”SUA probabil ar fi primul beneficiar dacă Sanofi reușește să dezvolte un vaccin, pentru că America a fost prima care s-a oferit să finanțeze cercetarea companiei”, a declarat Paul Hudson în urmăc cu câteva zile.

Reacția a venit imediat de la președintele companiei franceze, Serge Weinberg, care a negat faptul că ameericanii vor fi primii beneficiari: ”Nu va fi acordat avans niciunei țări. Vaccinul va ajunge în toate regiunile lumii în același timp”.

ADVERTISEMENT

Președintele Macron se va întânii cu reprezentanții Sanofi

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker, a taxat și el afirmațiile directorului general al Sanofi și a spus că vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să fie un bun de utilitate publică și accesul său trebuie să fie echitabil și universal.

”Accesul egal al tuturor la vaccin nu este negociabil”, a precizat și premierul francez Edouard Philippe, în timp ce secretarul de stat al Economiei, Agnes Pannier-Runacher, a asigurat că a discutat cu Sanofi și că a obținut garanția că vaccinul va fi accesibil tuturor.

ADVERTISEMENT

Președintele Emmanuel Macron a spus că eforturile recente au dovedit că un vaccin nu trebuie să fie supus forțelor pieței. Macron urmează să se întâlnească cu oficiali de top ai Sanofi săptămâna viitoare.

În ceea ce privește cercetarea, un oficial al Sanofi a confirmat se mizează pe un vaccin gata în termen de 18 până la 24 de luni, mult mai devreme față de calendarul normal, datorită finanțării de 30 de milioane de dolari primite din partea SUA.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, UE a organizat un summit online global pentru a stimula cercetarea privind noul coronavirus și a promis de 7,4 miliarde de dolari de la aproximativ 40 de țări și donatori. Finanțarea vizează dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului și a tratamentelor pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT