News

Date oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică: 90% din persoanele decedate, după ce s-au infectat cu Covid-19, aveau alte probleme grave de sănătate

25.05.2020 | 20:42
Date oficiale ale Institutului National de Sanatate Publica 90 din persoanele decedate dupa ce sau infectat cu Covid19 aveau alte probleme grave de sanatate
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Sănătate Publică a prezentat o situație a deceselor din România, rezultate după infectarea cu Covid-19.

90% dintre oamenii infectați cu Covid-19 au murit după ce aveau mai multe comorbidități

Cu toate acestea, INSP admite că 90% dintre cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate. Horațiu Moldovan a șocat opinia publicădin România în urmă cu o lună că „80% dintre cei care au murit de coronavirus, ar fi murit oricum”, iar acum spusele medicului sunt confirmate de INSP.

ADVERTISEMENT

Astfel, în săptămâna 19-24 mai, 42.4% din totalul cazurilor de Covid-19 s-au înregistrat în Suceava, Bucureşti, Neamţ, Botoşani şi Arad, aceste județe fiind considerate momentan principalele surse de infectare cu coronavirus.

Potrivit aceluiași raport, 43.9% din totalul deceslor au avut loc în județele Suceava, Bucureşti, Galaţi, Arad şi Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Statistic, 1 din 6 cazuri de Covid-19 a fost înregistrat la personal medical, semn că medicii sunt cei mai expuși membri ai societății când vine vorba de infectare de coronavirus.

Referitor la rata mortalității, bărbații în vârstă rămân în continuare vulnerabili, 76.4% din totalul de persoane decedate fiind persoane de peste 60 de ani, în timp ce 58.7% din totalul de morți sunt bărbați.

ADVERTISEMENT

Cel mai important, 90.7% din cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Astfel, sub 10% din cei decedați nu au avut nicio comorbiditate, sau cel puțin această comorbiditate nu era identificată la momentul decesului.

Informațiile publicate de INSP dau apă la moară conspiraționiștilor care nu cred că pandemia de coronavirus ar trebui luată în serios.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care 9 din 10 persoane decedate după ce s-au infectat cu Covid-19 aveau cel puțin o comorbiditate, mergând până la declarația lui Horațiu Moldovan care anunța că „80% dintre ei ar fi murit oricum”, cei care nu cred în puterea pandemiei se pot considera nedreptățiți pentru că au fost închiși în case timp de două luni.

ADVERTISEMENT
Tags: