Fotbal intern

Datoria „Nașului”? La 5 ani după „omenie”, Hagi trebuie să bată CFR Cluj

17.05.2018 | 08:33
Datoria Nasului La 5 ani dupa omenie Hagi trebuie sa bata CFR Cluj
În 2013, FCSB era deja campioană și pierdea cu Viitorul, scor 2-5.

Formația condusă de Gică Hagi, Viitorul Constanța, are șansa de a trimite titlul Ligii 1 în curtea celor de la FCSB. Campioana en-titre are nevoie de o victorie pentru a ocupa locul trei, dar trebuie și să îi recompenseze pe cei de la FCSB că nu s-au ostenit deloc într-o partidă jucată în urmă cu 5 ani.

Pe 19 mai 2013, Steaua era deja campioană și întâlnea în Ghencea Viitorul Constanța, cu 3 etape înainte de finalul Ligii 1. Într-un sezon în care roș-albaștrii au dominat prima divizie, formația condusă atunci de Laurențiu Reghecampf avea să piardă cu un uluitor 2-5 în fața echipei de puști a lui Gică Hagi! Nikolici și Adi Rocha au semnat reușitele pentru FCSB, în timp ce la Viitorul actualul antrenor al roș-albaștrilor, Nicolae Dică, a înscris un gol, la fel ca și fundașul Larie, Alin Chițu a semnat o dublă iar ultimul gol a fost reușit de Nikolov.

Gigi Becali: „Nu a fost blat, a fost o omenie!”

La sfârșitul meciului, Gigi Becali a pus înfrângerea pe seama relaxării: „Eram campioni, am jucat lejer, relaxat. Ați văzut ce scanda și galeria noastră <<Gică Hagi, Gică Hagi>>.  A fost o chestiune de bun simț, asta s-a întâmplat în seara asta. E vorba despre omenie, nu blaturi! Nu poate să mă oprească nimeni să mă bucur pentru nașul meu”, avea să afirme atunci patronul FCSB.

Cu această victorie, Viitorul avea să se salveze de la retrogradare în acea stagiune. Acum, roș-albaștrii ar avea nevoie ca echipa lui Hagi să întoarcă favoarea și să câștige în Gruia. Gigi Becali e sigur că echipa campioană en-titre va face exact același lucru: „Au crescut șansele noastre la titlu pentru că Viitorul are ce apăra, locul 3. Părerea mea este că și dragostea pe care o are Gică față de jucătorii lui de la Steaua va conta. Mai este și prietenia, solidaritatea, pe care o au fotbaliști de la Academie față de foștii lor colegi. Se fac fel de fel de speculații. Poți spune ce vrei, dar că Gică nu își apără corect șansele, nu ai cum”, a declarat recent Becali, la Pro X.