Sport

Îi paşte FALIMENTUL?! Rapid plăteşte în reorganizare doar 10% din restanţe la jucători! 90%, ŢEAPĂ! Votul, în 10 zile

FANATIK scoate la iveală detalii incredibile din planul de reorganizare al Rapidului...
08.11.2013 | 13:01
Ii paste FALIMENTUL Rapid plateste in reorganizare doar 10 din restante la jucatori 90 TEAPA Votul in 10 zile
ADVERTISEMENT

FANATIK scoate la iveală detalii incredibile din planul de reorganizare al Rapidului

 

* În timp ce administratorul judiciar Cristina Andronache va cîştiga 80.000 de euro în trei ani, Alexandru Ioniţă, cea mai mare speranţă din Giuleşti, va încasa din lefurile restante 80 de bani pe zi!

Planul de reorganizare al Rapidului, care pe 18 noiembrie 2013 va fi supus aprobării tuturor celor care au bani de luat de la Rapid pentru ca, pe 22 noiembrie, să ajungă pe mîna unui complet de judecată de la Tribunalul Bucureşti, prezintă greşeli grave de procedură ale noţiunii de club aflat în insolvenţă şi are neconcordanţe în evidenţierea actualelor salarii lunare ale jucătorilor.

Culmea insolvenţei în Grant e constituit de faptul că cel mai mare venit în următorii trei ani, conform planului, o să-l aibă tocmai administratorul judiciar, Cristina Andronache!

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să mă gîndesc la faliment”

Întîlnirea de peste cîteva zile cu creditorii şi cea dintre judecătorul de la Tribunalul Bucureşti şi reprezentanţii planului de reorganizare al Rapidului ar trebui să reprezinte, pentru întreaga suflare feroviară, renaşterea clubului care a împlinit de curînd 90 de ani de la înfiinţare. Pe 22 noiembrie, Tribunalul Bucureşti va decide dacă planul de reorganizare al Rapidului va fi aprobat şi pus în aplicare în următorii trei ani de către administratorul judiciar Cristina Andronache şi acţionarii Rapidului, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu. Plan care însă, conform analizei FANATIK, nu se prezintă deloc favorabil pentru supravieţuirea clubului giuleştean. Asta deşi Cristescu spunea, în urmă cu cîteva zile, că actele ce vor fi prezentate instanţei sînt foarte bine alcătuite. „Avem un plan de reorganizare foarte bine făcut, iar apoi ne vom concentra pe obiectivul pe care-l avem: promovarea. Nu vreau să mă gîndesc la varianta falimentului. În mod normal, planul de reorganizare va fi aprobat”, a declarat acesta.

Ciolacu i-a dat de gol

Conform legii insolvenţei, planul poate fi confirmat  de judecătorul sindic dacă este votat de minimum 3 din cele 4 categorii de creditori care trebuie să-şi ia bani: chirografari (Nicolae Cristescu, Adrian Zamfir), chirografarii captivi (lumină, apă, gaze, practic cheltuielile curente), bugetarii şi salariaţii. Pentru a intra în reorganizare, acţionarii Rapidului au două voturi ca şi asigurate, chirografarii, la care cei doi au majoritatea absolută, preluînd de la George Copos creanţe de cîte 10 milioane de euro fiecare (!!!) dar şi chirografarii speciali, care ar vota dacă li se achită creanţele de cîteva zeci de milioane de lei vechi. Mai trebuie ca cei doi finanţatori ai Rapidului să mai convingă  o categorie dintre bugetari şi salariaţi. Cum bugetarii sînt trecuţi cu zero pe linie în planul de reorganizare privind banii pe care aceştia să îi încaseze de la Rapid în următorii trei ani, votul finanţelor va fi cu siguranţă negativ şi, astfel, oficialii giuleşteni se bazează ca jucătorii să voteze trecerea acestui plan, însă fotbaliştii din Grant nici nu vor să audă de aşa ceva! „Patronatul aşteaptă falimentul clubului şi vor să dea vina pe noi, pe jucători”,  dezvăluia Andrei Ciolacu într-unul dintre momentele tensionate de la Rapid.

ADVERTISEMENT

200 de mii de euro

a încasat Rapidul în avans pentru drepturile  de televizare din Liga 1 sezonul 2013-2014, bani pe care clubul giuleştean nu i-a returnat după decizia TAS de a-i retrograda în liga secundă 

Abateri grave

Legea insolvenţei specifică faptul că un club nu intră în faliment cînd demonstrează în faţa instanţei de judecată că, în reorganizare, poate să distribuie mai mulţi bani către creditori decît în condiţiile în care s-ar vinde toate bunurile în procedura falimentului. Conform evaluării făcute de clubul giuleştean, valoarea palmaresului şi a bunurilor clubului sînt aproximate în jurul sumei de 1,5 milioane euro, dar banii pe care cei doi acţionari vor să-i plătească creditorilor sînt circa 590.000 lei, sumă care reprezintă doar 10% din datoria totală pe care Rapid o are doar salariaţilor, ceea ce contravine legii! Practic, falimentul aduce toţi banii către salariaţi şi jucători, în timp ce reorganizarea aduce doar 10% din sume!

Angajaţii mor de foame, doar în reorganizare!

Aceşti 590.000 de lei pe care Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu se obligă să-i plătească timp de trei ani reprezintă doar 10% din creanţele exclusiv salariale restante ale jucătorilor şi angajaţilor care s-au aflat în Giuleşti pînă la intrarea în insolvenţă, unele cazuri fiind de-a dreptul halucinante. Conform tabelului de creanţe, spre exemplu, Leaotescu Tatiana are de recuperate suma de 809 lei, care vor fi distribuiţi în tranşe de trei lei lunar, în timp ce Nopcea Manuela are de luat 418 lei pe aceeaşi perioadă, în speţă cîte 1 leu în fiecare lună!!!

ADVERTISEMENT

„Perla” Giuleştiului are clauză de 1 milion!

Fotbaliştii, persoane privilegiate, vor lua sume mai mari din partea celor doi acţionari, conform planului de reorganizare. Astfel, dacă Nopcea Manuela va primi un leu pe lună, portarul Virgil Drăghia urmează să încaseze pentru salariile restante cîte 100 de lei pe lună, în timp ce Andrei Ciolacu o să primească cît o alocaţie de copil, mai exact 43 de lei! Cel mai monitorizat fotbalist al Rapidului, Alexandru Ioniţă (18 ani), conducerea fixîndu-i o clauză de 1 milion de euro, va urma să încaseze o sumă ridicolă, aproximativ 20 de lei la 30 de zile, aproximativ 80 de bani pe zi!

În timp ce toţi creditorii de la Rapid nu vor lua nici un leu în următorii 3 ani dacă acest plan va fi aprobat, cu excepţia salariaţilor, care vor lua DOAR 10% din banii care li se cuveneau de drept, administratorul judiciar al clubului feroviar, Cristina Andronache, are un venit lunar de pe urma formaţiei giuleştene de 7.000 de lei pe lună pe o perioadă de trei ani, la acest venit adăugîndu-se şi un bonus de 10.000 de euro dacă Rapid se redresează financiar!

ADVERTISEMENT

184.000.000 de lei

era datoria totală a Rapidului la finalul domniei lui George Copos, din cauza căruia clubul de sub Podul Grant a intrat în insolvenţă în decembrie 2012

Zamfir s-a obligat să vîndă fotbalişti! Salarii umflate, de 200.000 de euro/lună!

În ciuda declaraţiilor lui Nicolae Cristescu, care spune că Rapid nu o să-i vîndă pe Alexandru Ioniţă sau Nicolae Vasile, cei doi acţionari şi-au luat obligaţia ca, în primele 6 luni, adică pînă în mai 2014, să aducă în bugetul Rapidului circa 600.000 de euro din vînzarea de jucători! „Suporterii trebuie să ştie că n-avem în plan să vindem vreun jucător”, a declarat, în repetate rînduri, Nicolae Cristescu. Conform aceloraşi acte, plafonul salarial la Rapid atinge 200.000 de euro pe lună cu taxe, în condiţiile în care salariile maximale nu depăşesc, practic, 5.000 de euro şi această sumă fiind acordată doar cîtorva jucători! În cadrul planului însă, oficialii din Giuleşti se contrazic singuri, afirmînd că retrogradarea echipei în liga a doua a redus salariile lunare la 60.000 de euro valoare netă!!

Publicitate de 1 milion de euro pe an?!?

Situaţia dificilă prin care trece Rapid s-a evidenţiat şi în rîndul sponsorilor, aceştia lipsind cu desăvîrşire. Cu excepţia a două firme, dintre care una este a lui Jean Valvis, acţionarul Rapidului, oamenii de afaceri s-au ferit să investească la un club aflat în derivă. Chiar dacă premizele sînt demoralizante, cei doi acţionari au specificat că în fiecare an al insolvenţei clubul va obţine 1 milion de euro doar din publicitate, inclusiv în sezonul în curs şi chiar dacă giuleştenii se află în eşalonul secund!

Jucătorii decid: FALIMENT, şi-şi iau toţi banii, sau REORGANIZARE, cu 10% din sume

Cheia planului de reorganizare este la jucători! Întîmplător sau nu, Cristescu şi Zamfir au aruncat bomba falimentului pe fotbalişti pentru a decide soarta clubului! De ce? Pentru că jucătorii sînt puşi în faţa unei dileme incredibile: dacă nu votează planul, clubul intră în faliment, iar ei sînt primii, conform legii insolvenţei, care îşi încasează integral lefurile restante în urma vînzării palmaresului şi a celorlalte bunuri ale Rapidului sau votează planul de reorganizare şi îşi vor încasa doar 10% din bani, de-a lungul a 3 ani, fără să aibă vreo garanţie că vor lua şi acei 10%!

 

ADVERTISEMENT
Tags: