News

Datorii uriase la ANAF pentru mii de romani! Oamenii nu stiau nimic, iar Fiscul nu da explicatii

20.04.2019 | 11:49
Datorii uriase la ANAF pentru mii de romani Oamenii nu stiau nimic iar Fiscul nu da explicatii

Mii de romani sunt afectati de decizia ANAF! Acestia s-au trezit cu datorii imense de la Fisc de care nu stiau nimic. Din pacate, ANAF nu da nicio explicatie pentru cele petrecute. Numerosi contribuabili care aveau la cunostinta faptul ca aveau toate darile platite, au primit vestea ca au de dat statului sume restante pe ultimii 5 ani. Toate acestea vizeaza asigurarile de sanatate.

Datorii imense la ANAF! Mii de romani nu stiu ce se petrece

Mii de contribuabili care stiau ca sunt cu platile la zi, s-au trezit cu retante de pe ultimii 5 ani, pentru asigurarile de sanatate. Fiscul nu a dat, din pacate pentru romani, prea multe explicatii. ANAF a indicat doar termenul final de plata, acesta fiind 30 iunie, dupa care urmeaza executarea silita.

Mircea Suceava este unul din cetatenii care au de suferit. Barbatul si-a depus economiile in banca și, in anul 2015, a incasat o dobanda de 12 lei. In urma cu 4 ani, a aflagt de la ANAF ca le este dator cu 348 de lei. In situatia in cauza se afla acum mii de romani care au primit in ultimele zile decizii de la ANAF. Din acesta reiese ca trebuie sa achite contributia de sanatate corespunzatoare unui salariu minim pe economie, cu toate ca veniturile lor au fost mai mici.

Mii de romani, datori la ANAF fara explicatie
Mii de romani, datori la ANAF fara explicatie

“Hai sa mai luam si de pe pielea cetatenilor ceva”

„Am venit aici la ANAF sa vad de unde e venitul de 96 de lei si cum fac din 96 de lei sa platesc cei 348 de lei datorati si poate imi ramane si mie ceva pana la urma… Mi se pare aberant”, spune un alt contribuabil.

“Nu mai sunt bani la buget, sunt problemele care sunt, tara se imprumuta de pe unde apuca si hai sa mai luam si de pe pielea cetatenilor ceva.”

Tags: