Sport

Datorii uriașe pentru Dinamo! Cum arată bilanțul financiar al clubului ”alb-roșu” în anul în care se vrea promovarea

Dinamo caută promovarea după un singur sezon petrecut în Liga 2 Casa Pariurilor, dar bilanțul financiar al clubului arată datorii foarte mari.
08.05.2023 | 17:24
Datorii uriase pentru Dinamo Cum arata bilantul financiar al clubului albrosu in anul in care se vrea promovarea
Dinamo caută promovarea după un singur sezon petrecut în Liga 2 Casa Pariurilor, dar bilanțul financiar al clubului arată datorii foarte mari. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu trei etape înainte de încheierea play-off-ului, ”câinii” sunt pe locul 4, cu 40 de puncte, șase mai puține decât Oțelul Galați, aflată pe poziția a treia care asigură direct promovarea. Poli Iași și-a asigurat matematic urcarea în SuperLiga, în timp ce CSA Steaua, care se află pe treapta a doua a clasamentului, nu are drept de promovare.

Bilanțul financiar arată datorii mare ale clubului Dinamo

Dinamo și-a depus dosarul de licențiere și este încrezătoare că va primi dreptul de a juca în sezonul viitor din SuperLiga dacă reușește promovarea, însă bilanțul financiar al clubului nu este deloc unul roz. Și asta deoarece datoriile se ridică la o sumă importantă.

ADVERTISEMENT

Deși bilanțul contabil la finalul anului 2022 arată o îmbunătățire substanțială a situației față de 2021, gruparea din Ștefan cel Mare are în continuare pierderi de 8.430.037 lei (aproximativ 1,7 milioane de euro). Este totuși un plus față de anul 2021, când pierderile se cifrau la 15.589.087 de lei (peste 3,1 milioane de euro).

”Câinii” au avut cheltuieli de peste 18,5 milioane de lei (peste 3,7 milioane de euro) și venituri de aproape 7 de milioane de lei (peste 1,3 milioane de euro). Astfel, Dinamo, care se află în plină insolvență, a încheiat anul 2022 pe pierdere.

ADVERTISEMENT

Datorii Dinamo bilanț financiar

”Câinii”, venituri de trei ori mai mari din bilete

Analizând atent veniturile clubului, se remarcă scăderi consistente în sectorul de sponsorizări și publicitate, în cel al drepturilor de difuzare, la activitățile comerciale și la veniturile din exploatare.

Singurele plusuri sunt cele de la veniturile încasate de la UEFA, subvenții și donații, la fel ca și din vânzarea de bilete. În ciuda faptului că în a doua parte a anului 2022 Dinamo a jucat în Liga 2 Casa Pariurilor, suporterii i-au rămas alături.

ADVERTISEMENT

Fiind în mare parte cei care au salvat clubul de la faliment, fanii au adus în conturile clubului peste 1,3 milioane de lei, față de cei 430.000 din 2021. Tot în cadrul acestui bilanț contabil, ”câinii” au anunțat că pe anul financiar 2022 nu au plătit niciun leu către agenți sau intermediari.

Datorii Dinamo bilanț financiar

Dinamo se pregătește de derby-ul cu CSA Steaua

Dinamo a remizat acasă cu Unirea Dej, scor 0-0, în etapa a 7-a a play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor și practic și-a luat adio de la promovarea directă. Pentru ”câini” urmează un meci în deplasare cu Oțelul Galați, derby-ul cu CSA Steaua, iar în ultima rundă va juca la Iași cu Politehnica.

ADVERTISEMENT

Ne mai despart doar șapte zile până la derby-ul cu rivala CSA Steaua, ce poate fi hotărâtor în lupta ”câinilor” pentru a prinde măcar un loc de baraj, iar oficialii din Ștefan cel Mare au anunțat punerea în vânzare a biletelor pentru jocul de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT
Tags: