Sport

Detalii uluitoare ies la iveală! Datoriile gigantice care i-au făcut pe italienii de la Macron să o părăsească pe Dinamo. Exclusiv

Dinamo a fost părăsită de Macron, unul dintre cei mai vechi sponsori ai echipei, iar FANATIK a aflat motivele pentru care italienii au decis să rezilieze contractul cu formația roș-albă.
06.11.2021 | 19:50
Detalii uluitoare ies la iveala Datoriile gigantice care iau facut pe italienii de la Macron sa o paraseasca pe Dinamo Exclusiv
Detalii uluitoare ies la iveală! Datoriile gigantice care i-au făcut pe italienii de la Macron să o părăsească pe Dinamo. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Macron o sponsoriza pe Dinamo din 2017. La acel moment, clubul bucureștean a ales să semneze cu firma italiană, renunțând la Nike, care îi îmbrăca pe „câini” de 11 ani.

Datoriile gigantice care i-au făcut pe italienii de la Macron să o părăsească pe Dinamo

Macron a reziliat, în plin sezon, contractul cu Dinamo, așa cum Telekom Sport a anunțat. FANATIK a aflat că firma italiană s-a văzut silită să rupă colaborarea, din cauza datoriilor gigantice pe care „câinii” le au către aceasta.

ADVERTISEMENT

Concret, Dinamo are datorii, către Macron, de 200-300 de mii de euro, care datează încă de pe vremea când patronul echipei era Ionuț Negoiță. „Câinii” au comandat echipamente de joc atât pentru fotbaliști, cât și pentru magazinul clubului, însă fără să le achite.

În plus, Pablo Cortacero, acționarul majoritar al lui Dinamo, a semnat un contract halucinant cu Macron, care se întindea pe cinci ani. Înțelegerea respectivă prevedea faptul că omul de afaceri spaniol se obligă, prin Dinamo, să facă achiziții ce depășesc un milion de euro anual. Adică, formația roș-albă trebuia să comande, în fiecare an, 30.000 de tricouri, plus marfă pentru merchandise.

ADVERTISEMENT

Dinamo, nevoită să-i achite 50.000 de euro lui Jordan Mustoe

Dinamo are datorii și către foști jucători. Luna trecută, FANATIK a scris despre faptul că gruparea roș-albă a pierdut procesul cu Jordan Mustoe, fost fundaș în „Ștefan cel Mare” în perioada ianuarie – martie 2019.

Jordan Mustoe a rezistat doar două luni la Dinamo, înainte să fie demis, din cauza evoluțiilor nesatisfăcătoare. Însă, formația bucureșteană a fost dată în judecată, la TAS, de fotbalistul englez, deoarece i-ar fi falsificat semnătura în momentul rezilierii.

ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut litigiul, astfel că va trebui să-i achite 50.000 de euro lui Jordan Mustoe, care, în prezent, este jucătorul irlandezilor de la Finn Harps.

Dinamo, interdicție la transferuri din cauza procesului intentat de Isma Lopez

În vara acestui an, Dinamo a pierdut încă un litigiu cu un fost jucător. Este vorba despre procesul intentat de fundașul Isma Lopez, care și-a cerut la FIFA drepturile contractuale pe durata întregii înţelegeri cu gruparea bucureșteană.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, pentru Dinamo, consecințele au fost mai grave decât în cazul procesului cu Jordan Mustoe. Mai exact, Dinamo a primit interdicție la transferuri. Însă, într-un final, FIFA a hotărât să ridice interdicția cu câteva zile înainte de finalizarea perioadei de mercato, ținând cont de faptul că Dinamo a intrat în insolvență.

Dinamo n-a scăpat de emoții, deoarece ar putea suferi o nouă lovitură în instanță, de această dată din partea lui Aleix Garcia. Plecat în ianuarie de la Dinamo, fotbalistul spaniol a deschis, la rândul său, un proces la FIFA, pentru a-și recupera salariile restante de la „câini”.

  • 15 este locul ocupat de Dinamo în Liga 1
ADVERTISEMENT