Daum a aflat pe aeroport, la Bucureşti, că e dat afară! "L-am sunat pe Burleanu, dar n-a răspuns la telefon!"

Romania, echipa naţională, Christoph Daum

Christoph Daum a aflat de pe aeroport că va fi înlocuit de la "cârma " echipei naţionale a României! Neamţul a fost foarte nervos iar atunci când a auzit de numele lui Cosmin Contra n-a mai vrut să discute cu jurnaliştii: "Ştii tu pe altcineva care e antrenor? Ştii?"

Neamţul şi-a ratat obiectivul, acela de a califica echipa României la CM 2018, şi va fi dat afară, ca urmare a deciziei Comisiei Tehnice ce a votat pentru demiterea lui Daum. Dan Petrescu şi Cosmin Contra sunt favoriţi pentru înlocuirea sa. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Daum, dat afara! "Sunt surprins!"

"Sunt antrenorul, da, desigur. Ştiti pe cineva care e? Viitorul meu în România arată bine, este o vreme fantastică, o ţară minunată, am o mulţime de prieteni aici. Nu ştiu nimic despre contract, nu depinde de mine, crezi că până la finalul contractului vei lucra pentru televiziunea ta? Eşti sigur, sper că eşti sigur! Suntem doar angajaţi, e un şef peste noi, e un preşedinte şi ei vor lua decizia. Cel mai important e ce vor decide preşedintele şi comitetul executiv.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Am fost surprins şi dezamagit de ştirile venite din partea Comisiei Tehnice, dar influenţa mea... acum două luni ziceau ca am făcut o treabă fantastică, vrem să continuăm până în 2020... iar acum total opus. Sunt surprins, dezamăgirea nu e cuvântul potrivit. Nu cred că mai avem o înţelegere comună, aşadar trebuie să spun că această comisie tehnica nu are dreptul să ia decizii.

Avem cu toţii şefi, suntem angajaţi. Ei hotărăsc. Cel mai important este ce vor decide preşedintele şi Comitetul Executiv. Am fost puţin dezamăgit de decizia Comitetului, pentru că acum două luni spuneau că munca mea e incredibilă şi că vor să continuăm până în 2020. Sunt foarte surprins de schimbare, recunosc. Accept orice opinie din Comitet sau din presă, dar am fost dezamăgit ca am aflat din presă. Familia mea din Germania a citit că sunt concediat, aşa că l-am sunat pe preşedintele FRF. Nu am dat de el. Nu mi-a venit să cred că într-o ţară civilizată poţi afli informaţia asta din presă.

Voi vorbi cu Răzvan Burleanu. Zilele astea n-am vorbit, pentru că am fost plecat, dar am discutat înainte să plec şi am stabilit că azi, când ajung în România, voi găsi înţelegere. Acum înţeleg că e vorba de concediere, dar Comisia Tehnică nu are puterea să concedieze, poate doar să sfătuiască. Acum trebuie să vorbesc cu Burleanu să vedem dacă mai stau la cele două meciuri care au mai rămas. Am dat mai mult de 100% pentru FRF şi pentru România. Nu am avut timp să stau cu familia din cauza muncii şi acum aştept decizia sau înţelegerea cu conducerea FRF. După am să mă gândesc ce am de făcut. Mă sună toată lumea să mă întrebe dacă sunt liber, dar eu le spun nu. Încă sunt antrenorul echipei naţionale a României pe hârtie. Doar pe hârtie.

Asta e pentru voi să fiţi informaţi: mâine am întâlnirea cu Răzvan Burleanu. I-am văzut pe Chipciu şi Stanciu, dar n-am vorbit cu ei. În situaţia asta, ce să vorbesc cu ei? Poate mâine nu mai sunt antrenorul lor. Ambii au jucat pe posturi noi la Munchen. Chiar şi aşa, ambii au avut ocazii să marcheze, rezultatul nu arată realitatea, pentru că Anderlecht a jucat bine", a spus Daum.

viewscnt
1 EUR4.6469 lei+0,0069
1 USD3.9414 lei+0,0092
1 XAU163.6579 lei+1,3775