Fotbal intern

A refuzat o SUPER ofertă pentru România: “Banii nu sunt totul”

România joacă sâmbătă, de la ora 21:45, în Polonia un meci crucial în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. „Tricolorii” au nevoie de puncte în lupta pentru locul doi, pentru...
07.06.2017 | 00:04
A refuzat o SUPER oferta pentru Romania Banii nu sunt totul
ADVERTISEMENT

România joacă sâmbătă, de la ora 21:45, în Polonia un meci crucial în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. „Tricolorii” au nevoie de puncte în lupta pentru locul doi, pentru care se luptă cu Muntenegru şi Danemarca. 

Christoph Daum a vorbit despre meciul cu Polonia şi chiar dacă naţionala trece printr-o perioadă dificilă, fără gol marcat în ultimele 4 meciuri, selecţionerul rămâne optimist.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să ne depăşim limitele cu Polonia. Dacă reuşim asta, sperăm la un rezultat bun”

“E important să dăm feedback pentru fiecare jucător, pentru fiecare membru al grupului. Trebuie să vedem ceea ce am făcut bine şi ceea ce nu. Este un management fantastic în jurul acestei echipe. Lucrăm în zona activităţilor de team building şi în zona de mental, pentru că avem nevoie de spirit de echipă. 

Din păcate, astăzi am avut o accidentare minoră. Dragoş Grigore are o problemă musculară şi din ceea ce se vede azi nu va fi apt. Vom vedea mâine, mergem la spital şi vom avea o imagine mult mai clară. 

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne depăşim limitele în meciul cu Polonia. Dacă reuşim asta, putem să sperăm la un rezultat bun. Nu cred că este bine să discut în media detaliile tehnice ale meciului.

“Nu avem garanţia că vom câştiga, dar suntem pe drumul cel bun”

Am încercat mai multe sisteme. Eu sper să fim în poziţia în care să fim organizaţi foarte bine în defensivă şi creativi pe faza ofensivă. Trebuie să creem şanse de gol, dar mai avem şi următorul pas, acela de a marca. Lucrăm foarte mult partea de finalizare la antrenament.

ADVERTISEMENT

Avem mulţi jucători care pot înscrie, care creează şanse de gol. Poate vă aduceţi aminte de situaţia de la CM 2014 cu Neymar când toată echipa juca pentru el. Când Neymar s-a accidentat, nu a avut cine să dea gol. 

Cel mai important este că Andone are o mai mare încredere în el. A demonstrat în La Liga la Deportivo. Am avut o conversaţie cu el, cu oficialii clubului şi s-a dezvoltat destul de mult. La echipa naţională este într-o formă bună, are multă încredere şi cred în el.

ADVERTISEMENT

În opinia mea, jucătorii au dat totul în meciurile trecute. Dar asta este realitatea. Trebuie să fim optimişti, dar pe de altă parte, realişti şi să vedem că jucătorii dau totul. Parametrii fizici şi tactici ne arată că suntem într-o creştere.

Suntem într-un proces de îmbunătăţire. Nu avem rezultate aşa bune, dar jucătorii dau totul. Nu avem garanţia că vom câştiga. Echipa naţională este aproape să facem pasul următor.

“Dacă îmi dau demisia, jucătorii vor deveni mai buni?”

Ne gândim să câştigăm în Polonia. Vrem să luăm măcar un punct, dar cu puţin noroc, putem câştiga 3 puncte. În ceea ce priveşte, dacă îmi dau demisia va fi următorul pas pentru echipa naţională. Problemele vor rămâne dacă voi pleca. Acesta este un proces şi eu sunt onorat şi îmi asum responsabilitatea acestui proces. Credeţi că jucătorii vor deveni mai buni dacă voi demisiona?

Cred că acest proces va lua câţiva ani. Nu va fi gata în 10 zile sau într-un an sau doi. E o provocare să îl asist pe Răzvan Burleanu în acest proces de dezvoltare a fotbalului românesc. Am obţinut multe lucruri care arată că avem o dezvoltare. Pentru mine este o provocare să asist fotbalul românesc în acest proces.

“Poate ar trebui să renunţăm la numărul 10”

În ultimele săptămâni am avut o ofertă de 2,5 milioane de euro. Nu merg  pentru 2 milioane în plus în zona arabă. Nu alerg după bani. Există lucruri mai bune decât bani. 2 milioane sunt mulţi bani, dar muncim aici pentru treburi importante. Dar, nu merg pentru 2 milioane în plus. Banii nu sunt totul. 

Poate ar trebui să renunţăm la numărul 10. Să nu supraevaluăm acest număr. Poate fi un dezavantaj pentru jucători. Hagi a fost un jucător top class. Nu ştiu dacă Olanda a mai văzut un Cruyff sau Germania un Beckenbauer. În Germania, numerele  nu sunt legate de un anumit jucător.

“Noi credem în aceşti jucători şi antrenori” 

Nu sunt aici pentru a critica prima ligă. Am un respect pentru colegii mei care lucrează acolo. Uneori, ei lucrează în condiţii foarte grele. Mulţi nu sunt plătiţi, cu probleme de infrastructură.

Toţi antrenorii din prima ligă vor să aibă cel mai bun rezultat, cea mai bună echipă şi cei mai buni jucători. Au dificultăţi şi vor să scoată maximum din ceea ce pot. Noi credem în aceşti jucători şi antrenori alături de care lucrăm.

Au fost momente în fotbalul românesc în care acest sport a fost la mare înălţime. Steaua, Dinamo, Rapid, Timişoara sau Craiova au fost echipe imense. Suntem într-un proces în care să aducem fotbalul la nivelul la care a fost odinioară”

ADVERTISEMENT