News

Daune record pentru un biciclist accidentat din cauza unei gropi în asfalt. Câți bani trebuie să primească de la Consiliul Județean Vaslui

Un biciclist trebuie să primească daune record după ce s-a accidentat din cauza unei gropi. Consiliul județean bun de plată
01.04.2023 | 16:45
Daune record pentru un biciclist accidentat din cauza unei gropi in asfalt Cati bani trebuie sa primeasca de la Consiliul Judetean Vaslui
Consiliul Județean Vaslui trebuie să despăgubească un biciclist Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Consiliul Județean Vaslui a fost găsit vinovat de instanță pentru accidentul biciclistului. Prin decizia care nu este definitivă, instituția ar trebui să-i plătească victimei peste 30.000 de lei.

Daune record pentru un biciclist accidentat din cauza unei gropi în asfalt

Bărbatul accidentat este un ieșean de 31 de ani, membru al unui club de ciclism, care se afla în timpul unei plimbări cu bicicleta pe ruta Iași-Vaslui când a nimerit într-o groapă din asfalt și s-a ales cu o fractură de claviculă, câteva coaste rupte și mai multe excoriații.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a petrecut pe 13 iunie 2020 la aproximativ un kilometru de orașul vasluian Negrești. Atunci, victima a nimerit cu bicicleta într-o groapă nesemnalizată, cu diametrul de peste un metru.

Bărbatul a ajuns la spital cu sprijinul celorlalți participanți la cursă. Medicii l-au diagnosticat cu fractură de claviculă, fracturi de coaste și excoriații și a avut nevoie de 40-45 de zile spitalizare.

ADVERTISEMENT

După ce a fost externat, ieșeanul a dat în judecată Consiliul Județean Vaslui, administratorul drumului, pe motiv că acesta era obligat să semnalizeze groapa respectivă.

Consiliul Județean Vaslui a încercat să dea vina pe victimă

În apărarea lor, reprezentanții CJ Vaslui au încercat să arunce vina asupra biciclistului. Aceștia au argumentat că incidentul nu a fost anunțat la 112 și că victima a mers la spital cu mașina unui prieten.

ADVERTISEMENT

Instanța nu a considerat întemeiată apărarea CJ Vaslui, menționând că instituția avea obligația de a lua măsuri urgente în vederea efectuării de reparații pe drumul respectiv.

La rândul său, ciclistul accidentat a demonstrat că, odată ajuns la spital, a anunțat autoritățile. Poliția orașului Negrești a efectuat cercetări la fața locului a doua zi după accident și au descoperit o porțiune de peste 8 metri de șosea plină cu denivelări dar și o groapă cu diametru de 1 metru.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Vaslui a decis să oblige Consiliul Județean să achite victimei 12.766 de lei, cheltuieli privind spitalizarea și 20.000 de lei, daune morale pentru că „nu și-a îndeplinit îndeplinit obligațiile legale de a întreține, semnaliza și menține starea tehnică corespunzătoare desfășurării traficului în condiții de siguranță”, se arată în sentința citată de Libertatea. Hotărârea instanței nu este definitivă.

ADVERTISEMENT
Tags: