Fotbal international

David Alaba a ajuns la un acord cu Real Madrid. Ce salariu va avea austriacul

21.04.2021 | 09:05
David Alaba a ajuns la un acord cu Real Madrid Ce salariu va avea austriacul
ADVERTISEMENT

Fundașul echipei Bayern Munchen, David Alaba, a ajuns la un acord cu oficialii clubului Real Madrid și va juca pentru ”galactici” din seoznul viitor.

Internaționalul austriac își încheie contractul cu gruparea bavareză la vară și a refuzat oferta acestoa de prelungire a înțelegerii pe motive financiare.

ADVERTISEMENT

Încă din acel moment a început o luptă pentru semnătura fotbalistului de 28 de ani, dar întotdeauna a părut că Florentino Perez este cu un pas înaintea tuturor.

Real Madrid și David Alaba au ajuns la un acord de transfer

Acum totul a devenit clar, după ce Sky Sports a anunțat că David Alaba și Real Madrid au ajuns la un acord în ceea ce privește sosirea fundașului pe Santiago Bernabeu începând din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Austriacul va semna un contract pe cinci sezoane și va primi un salariu anual de 10.000.000 de euro. Pentru a-l convinge pe jucător să vină sub comanda lui Zinedine Zidane, ”galacticii” i-au oferit și o primă de instalare de 20.000.000 de euro.

Sursa citată notează că cele două părți nu au semnat încă înțelegerea, dar sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare când ar urma să se facă și anunțul oficial.

ADVERTISEMENT

David Alaba, sperietoare pentru Sergio Ramos

Visul fotbalistului austriac a fost dintotdeauna să joace pentru Real Madrid, acesta fiind și motivul pentru care a refuzat trei propuneri de prelungire a contractului cu Bayern Munchen. Încă din toamna anului trecut mai multe cluburi importante din Europa, între care FC Liverpool, PSG, Mancester City și Chelsea l-au contactat pe agentul jucătorului propunând-ui angajamente extrem de generoase. Și Barcelona l-a monitorizat vreme de câteva sezoane, dar austriacul a refuzat din start această variantă.

În tricoul lui Bayern, fotbalistul a cucerit nu mai puțin de 9 titluri în Bundesliga, de două ori  Liga Campionilor și a fost declarat de 6 ori ”Fotbalistul anului” în Austria. Cu Bayern, el a mai cucerit 6 Cupe ale Germaniei și Cupa Mondială a cluburilor.

ADVERTISEMENT

David Alaba vine pe Santiago Bernabeu într-un moment în care ”galacticii” nu reușesc să ajungă la un acord pentru prelungirea contractului cu căpitanul Sergio Ramos. Aducerea austriacului poate fi un punct de forță pentru Florentino Perez în negocierile cu legendarul fundaș al Realului.

ADVERTISEMENT