Fotbal international

David Alaba, primul transfer al lui Real Madrid in 2021! Cum se face mutarea

19.01.2021 | 08:52
ADVERTISEMENT

Real Madrid a obținut acordul fundașului David Alaba, iar fotbalistul va ajunge, liber de contract pe Santiago Bernabeu. Austriacul care a câștigat tot ce putea să câștige în tricoul lui Bayern a refuzat oferta de prelungire a bavarezilor și se va alătura din vară lotului pregătit de Zinedine Zidane.

Cotat la 65 de milioane de euro, fundașul de 28 de ani este văzut de oficialii lui Real perechea perfectă pentru căpitanul Sergio Ramos, în centrul defensivei. Fundașul austriac va semna, în perioada următoare, un contract de patru ani cu multipla campioană a Spaniei.

ADVERTISEMENT

Acordul dintre cele două părți nu este direct legat de faptul că Sergio Ramos, căpitanul lui Real Madrid, își va prelungi sau nu înțelegerea scadentă la finalul acestui sezon.

Le-a refuzat pe Liverpool și PSG pentru a-și împlini visul

The Guardian notează că visul fotbalistului austriac a fost dintotdeauna să joace pentru Real Madrid, acesta fiind și motivul pentru care a refuzat trei propuneri de prelungire a contractului cu Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Încă din toamna anului trecut mai multe cluburi importante din Europa, între care FC Liverpool, PSG, Mancester City și Chelsea l-au contactat pe agentul jucătorului propunând-ui angajamente extrem de generoase. Și Barcelona l-a monitorizat vreme de câteva sezoane, dar austriacul a refuzat din start această variantă.

Palmaresul lui David Alaba în tricoul lui Bayern Munchen

În tricoul lui Bayern, fotbalistul a cucerit nu mai puțin de 9 titluri în Bundesliga, de două ori Liga Campionilor și a fost declarat de 6 ori ”Fotbalistul anului” în Austria.

ADVERTISEMENT

6 Cupe ale Germaniei și Cupa Mondială a cluburilor sunt celelalte trofee din palmaresul lui David Alaba, toate cucerite cu Bayern.

Conform sursei citate, în precontractul care va fi semnat după ce jucătorul va efectua vizita medicală este inserat și salariul pe care acesta îl va încasa la Real. Este vorba de 230.000 de euro săptămânal, adică 11 milioane de euro pentru fiecare sezon petrecut pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Peste 300 de meciuri a jucat fotbalistul austriac în tricoul lui Bayern Munchen în 13 sezoane. David Alaba a fost achiziționat de gruparea bavareză în iulie 2008, de la Austria Viena, pentru doar 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT