Fotbal international

David Alaba, tot mai aproape de Real Madrid. Ce se întâmplă la negocierile cu Bayern Munchen

11.12.2020 | 16:12
David Alaba tot mai aproape de Real Madrid Ce se intampla la negocierile cu Bayern Munchen
David Alaba, tot mai aproape de Real Madrid. Ce se întâmplă la negocierile cu Bayern Munchen. FOTO: hepta.ro; COLAJ: Fanatik
ADVERTISEMENT

David Alaba (28 de ani) este tot mai aproape să ajungă la Real Madrid. Austriacul, care în ianuarie va intra în ultimele șase luni de contract cu Bayern, nu s-a înțeles la negocieri cu bavarezii și își pregătește plecarea de la Munchen.

Campioana Spaniei și-l dorește foarte mult pe polivalentul fundaș, dar conducerea „galacticilor” nu are de gând să înceapă vreo negociere cu jucătorul înainte de 1 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Alaba le-a dat ultimatum șefilor lui Bayern să vină cu o ofertă pe placul său până pe 1 decembrie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Austriacul și-ar dori să înceapă negocierile încă de pe acum cu o altă echipă, dar nu este legal.

David Alaba vrea să joace în Spania! Prelungirea contractului cu Bayern a fost refuzată

Conducerea super campioanei Europei nu are în plan să îi satisfacă lui David Alaba pretențiile financiare, astfel că Real Madrid, Chelsea sau PSG abia așteaptă prima zi din 2021 pentru a îl oferta pe fundaș.

ADVERTISEMENT

Alaba e hotărât să nu cedeze când vine vorba de pretențiile sale financiare și e de părere că aventura lui la Munchen se apropie de sfârșit, din moment ce bavarezii au refuzat să îi facă pe plac. Cu toate acestea, fundașul are de gând să termine sezonul cu Bayern, iar apoi să plece liber de contract. De-a lungul timpului, austriacul și-a exprimat în mai multe rânduri dorința de a juca în Spania.

Cum Barcelona nu traversează cea mai bună perioada din punct de vedere financiar, cea mai plauzibilă destinație pentru Alaba este Real Madrid. Nicio altă echipă din LaLiga n-ar putea probabil să îi ofere jucătorului ceea ce își dorește. Presa din Germania scrie că austriacul ar vrea o primă de instalare de 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Chelsea și PSG se interesează și ele de fundașul austriac

Real Madrid nu este singura mare echipă din Europa care îl vrea pe Alaba. Chelsea și Paris Saint-Germain se vor înscrie și ele mai mult ca sigur în lupta pentru a obține semnătura fotbalistului cu 73 de selecții și 14 goluri la naționala Austriei.

„Galacticii” au însă un avantaj considerabil în lupta pentru Alaba. Agentul fotbalistului, Pini Zahavi, are o relație mult mai apropiată cu șefii madrilenilor decât cu celelalte două cluburi.

ADVERTISEMENT

Joi, 10 decembrie, jurnaliștii de la Bild au scris însă că PSG este dispusă să facă orice pentru a îl avea în echipă pe Alaba, în timp ce Chelsea intenționează să ofere mai mulți bani decât vor pune pe masă francezii și Real Madrid. Momentan, Alaba nu a luat nicio decizie, dar dorința sa de a juca în Spania pare să primeze.

  • 65 de milioane de euro este cota de transfer a lui David Alaba, conform transfermarkt.com.
  • În 2021 se vor împlini 13 ani de când austriacul a semnat prima dată cu Bayern Munchen.

 

ADVERTISEMENT