Fotbal international

David Beckham a anunţat numele echipei sale din Major Soccer League

05.09.2018 | 16:09
David Beckham a anuntat numele echipei sale din Major Soccer League

De acum informaţia a devenit oficială, după ce David Beckham a anunţat numele clubului patronat de el în Major Soccer Leagu. Iniţial se gândise la Beckham United, dar numele la care a ajuns este Internacional Club de Futbol Miami, pe scurt Inter Miami. Echipa va intra în campionatul MSL în 2020.

David Beckham a îmbrăcat pentru o perioadă de timp tricoul celor de la Los Angeles Lakers, club la care joacă în prezent o altă somitate a fotbalului european, suedezul Zlatan Ibrahimovic. Încă din 2007 Beckham a primit acceptul din partea autorităţilor pentru a crea o franciză la preţ redus, numai 25 milioane dolari, faţă de 150 cât ar fi obligată orice alte persoană care vrea să aibă un club de fotbal în MSL. Această reducere cu adevărat semnificativă a fost posibilă ca urmare a faptului că americanii au considerat că englezul a avut o expunere mediatică extroardinară favorabilă MSL după venirea sa la Los Angeles.

David Beckham, mulţumit de decizie după ce a anunţat numele echipei sale

Beckham a anunţat încă din iarna acestui an faptul că proiectul este aproape de finalizare şi la vremea respectivă era decis ca echipa să poarte numele său, însă decizia luată acum este mult mai bună, susţine chiar proprietarul clubului, pentru că are o denumire mai comună în sport

“Salutare, Miami! I-am promis fiului meu care este aici, că nu mă voi emoţiona. Este foarte greu. Am mai făcut asta în faţa presei din toată lumea şi nu s-a sfârşit prea bine. Este un lucru la care am visat ani la rând. Vrem să clădim o echipă şi vrem să aducem jucători buni din Europa şi jucători de top din Europa. Dar lucrul de care suntem cel mai interesaţi este talentul autohton.” –  fost mesajul lui Beckham pentru toţi fanii săi de pe reţelele de socializare.

Este susţinut de multe vedete din Statele Unite

Beckham a avut parte de multă susţinere din partea celebrităţilor din State (Jay-Z, Neymar, Tom Brady, Jennifer Lopez, Will Smith, Alonzo Mourning, Usain Bolt, Wladimir Klitschko şi Serena Williams) şi la momentul festiv din ianuarie, când a anunţat faptul că echipa sa fost acceptată în MSL începând din 2020 au participat inclusiv soţia sa Victoria şi copiii.

David Beckham știe cum se va numi clubul său. A plătit 25 milioane, În imagine alături de doi dintre membrii federaţiei americane
David Beckham știe cum se va numi clubul său. A plătit 25 milioane

Însă decizia lui David de a crea propriul club pe teritoriul SUA are şi urmări mai puţin plăcute. În sensul în care el a decis să se stabilească pe termen lung pe teritoriul SUA, la Miami, pentru a se putea ocupa îndeaproape de echipă şi de club. Iar Victoria şi copiii vor rămâne în Anglia, motivaţia oficială fiind şcolarizarea acestora. Însă o asemenea decizie a dat apă la moară celor care susţin că relaţiile dintre David şi Victoria sunt din ce în ce mai formale, deşi anul acesta se împlinesc 19 ani de la căsătorie. De fapt, Victoria va rămâne cu trei dintre copii, Romeo, Cruz şi Harper, întrucît cel mai mare, Brooklyn, este deja în…Brooklyn, la New York, unde şi-a deschis un studio foto. David a căutat însă cu diplomaţie să pună capăt oricăror speculaţii răuvoitoare.  “Vreau să mulțumesc familiei mele, lui Brooklyn și soției mele, Victoria, care este acasă cu ceilalți copii. Mi-au fost alături și în vremurile bune, și în cele rele, și lor le datorez totul”.