Fotbal international

David Beckham a transferat un campion mondial: ”Sunt foarte fericit că l-am adus”

14.08.2020 | 10:17
David Beckham a transferat  un campion mondial Sunt foarte fericit ca lam adus
ADVERTISEMENT

Inter Miami, formație patronată de David Beckham, l-a tranferat pe mijlocașul Blaise Matuidi (33 de ani), care a jucat în ultimele trei stagiuni la Juventus. Jucătorul a câștigat Cupa Mondială cu naționala Franței în urmă cu doi ani.

Francezul și-a terminat mai devreme cu un an contractul cu italienii, iar Juventus l-a lăsat să plece gratis, deoarece nu mai intra în planurile noului antrenor Andrea Pirlo, care vizează o reconstrucție masivă a lotului torinez.

ADVERTISEMENT

Matuidi va merge la formația Inter Miami, club ce va juca pentru prima dată în MLS, campionatul nord-american de fotbal. David Beckham, patronul lui Inter Miami, l-a lăudat pe jucătorul care a evoluat șase sezoane și pentru Paris Saint-Germain.

Transfer de top la echipa lui David Bekham: ”Să ai un campion mondial în echipă e o mare mândrie”

”Sunt foarte fericit că l-am adus pe prietenul meu Blaise la Inter Miami. E un fotbalist încântător, talentat și o persoană excelentă.

ADVERTISEMENT

Să ai un campion mondial în echipă e o mare mândrie atât pentru noi, finanțatorii, cât și pentru fani. E ceva special să am alături un fost coleg și îi urez bun venit”, a spus David Beckham.

David Beckham și Blaise Matuidi au evoluat împreună la Paris Saint-Germain în 2013, an în care englezul a decis să se retragă din fotbal.

ADVERTISEMENT

Palmaresul campionului mondial

Francezul este primul fotbalist cu performanțe notabile în Europa care vine la Inter Miami. Matuidi a ajuns la Juventus Torino în urmă cu trei ani, de la Paris Saint-Germain. 25 de milioane de euro au achitat italienii în schimbul său.

El a bifat 133 de jocuri, 8 reușite și 5 trofee: trei campionate ale Italiei, o Cupă și o Supercupă. În 45 de jocuri a evoluat Blaise Matuidi pentru ”Bătrâna Doamnă”.

ADVERTISEMENT

El a jucat în șase sezoane pentru PSG și a câștigat cinci campionate ale Franței, tot atâtea Supercupe, patru Cupe ale Ligii și trei Cupe ale Franței. Este cotat pe site-urile de specialitate la 10 milioane și 500 de mii de euro.

  • 84 de selecții are Matuidi la naționala Franței
ADVERTISEMENT
Tags: