Sport

David Beckham, aproape de bomba verii! Îl vrea pe Messi la Miami: „Sunt optimist că va juca aici!

David Beckham vrea să îl aducă pe Lionel Messi la Inter Miami, iar transferul e mai aproape ca oricând să se realizeze
11.06.2021 | 10:53
David Beckham aproape de bomba verii Il vrea pe Messi la Miami Sunt optimist ca va juca aici
ADVERTISEMENT

Starul Barcelonei și al Argentinei și-ar putea încheia cariera la Inter Miami, echipa deținută de fostul mare fotbalist englez, David Beckham, care îl dorește cu insistență în SUA. De altfel, despre această posibilitate s-a discutat încă din iarnă, când rămânerea Balonului de Aur pe Camp Nou era pusă sub semnul incertitudinii.

Golgheterul acestui sezon din Primera Division cu 30 de goluri în 35 de meciuri, mai are contract cu Barcelona până la finalul lunii iunie, iar argentinianul nu a semnat încă prelungirea contractului cu catalanii.

ADVERTISEMENT

David Beckham încearcă să îl convingă pe Messi să semneze cu Inter Miami

Potrivit The Sun, starul Barcelonei, care va împlini în curând 34 de ani, este aproape să semneze cu Inter Miami, echipa lui David Beckham, care încearcă să îl convingă pe argentinian să vină să joace în MLS.

Această decizie nu ar fi deloc una surprinzătoare, Lionel Messi declarând în repetate rânduri că își dorește să își încheie cariera în Major Soccer League. Despre această posibilitate a vorbit chiar Jorge Mas, președintele clubului din Florida: „Eu și David Beckham am muncit din greu, avem aspirații de a aduce aici cei mai buni jucători, iar Leo Messi este un jucător excepțional, probabil cel mai bun jucător din toate timpurile”, a precizat oficialul clubului.

ADVERTISEMENT

„Sunt optimist că Lionel Messi va juca în tricoul lui Inter Miami!”

Se pare că acest lucru este foarte probabil să se întâmple peste doi ani, când Lionel Messi va pleca în final de la Barcelona, iar Jorge Mas e convins că argentianul va accepta un ultim contract la Miami: „Sunt optimist, Messi va juca în tricoul lui Inter Miami. Se potrivește cu ambițiile noastre de a construi o echipă de talie mondială”, a mai completat acesta.

Lionel Messi a vorbit și el despre posibilitatea de a juca în Statele Unite ale Americii, unde ar fi văzut mai mult decât un star și ar putea încasa sume uriașe din publicitate, fotbalul fiind în plină ascensiune în America: „Mi-ar plăcea să joc în Statele Unite ale Americii la un moment dat, mereu a fost una dintre dorințele mele, dar nu știu ce se va întâmpla”, a declarat Messi la finalul lui 2020.

ADVERTISEMENT

Juan Laporta, noul președinte al Barcelonei, i-a propus un salariu mai mic decât cel actual, de 48 de milioane de euro net. „Planul de a-i prelungi contractul lui Messi merge bine. Nu e realizat încă, dar merge bine”, declara oficialul Barcelonei în cadrul unei conferințe de presă la finalul lunii mai.

Tatăl lui Lionel Messi a confirmat și el că ar putea juca la Inter Miami

Tatăl lui Lionel Messi a confirmat de asemenea că indiferent dacă Messi își va prelungi sau nu contractul cu Barcelona, atacantul argentinian va juca la Inter Miami din 2023, conform celor de la Mundo Deportivo: „Două sezoane și Miami”, ar fi spus Jorge Messi, tatăl și totodată impresarul său.

ADVERTISEMENT

Oferta lui Beckham este una uriașă. Astfel, ca ambasador și jucător al celor de la Inter Miami, Messi ar primi în perioada 2021-2025 un salariu brut uriaș, de 240 de milioane de euro, potrivt Sport. Pe de altă parte, Barcelona i-a propus un contract pe zece ani, doi ca jucător, iar până la finalul contractului Messi ar fi ambasadorul Barcelonei în lume. Aici se pare că s-ar fi blocat negocierile, argentinianul dorind ca sumele fixe să fie mai substanțiale, în timp ce Laporta optează pentru un salariu simbolic cu bonusuri mai mari.

De altfel, Lionel Messi și-a cumpărat o proprietate de lux în Miami la finalul anului trecut, pentru care a plătit opt milioane de euro, într-o zonă exclusivistă unde au case cele mai mari celebrități ale lumii.  Apartamentul se află în clădirea Porsche Design Tower, aflată la 25 de minute de stadionul pe care evoluează Inter Miami și are o suprafață de 330 de metri pătrați, cu vedere la ocean.

ADVERTISEMENT