Sporturi

David Beckham i-a felicitat personal pe românii participanți la Jocurile Invictus. România a luat două medalii de aur

27.10.2018 | 18:10
David Beckham ia felicitat personal pe romanii participanti la Jocurile Invictus Romania a luat doua medalii de aur

David Beckham a felicitat delegația României prezentă la Jocurile Invictus. Competiția are loc la Sydney în acest an, unde România a trimis 15 sportivi. Țara noastră a cucerit 5 medalii în Australia, două de aur, una de argint și două de broz. David Beckham și soția sa Victoria au fost prtezenți la Sydney alături de fiul său Romeo. Jocurile Invictus este o competiție la care participă militarii răniţi pe frontul de război.

România a cuerit două medalii de aur la proba de tir cu arcul individual prin Eugen Pătru și la proba de tir cu arcul compound, echipa formată din Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț. David Beckham a fost alături de militarii din delegația noastră, unde i-a felicitat personal pe participanți. Poza cu Beckham alături de unul dintre sportivi a fost postată pe un site de socializare.

Pințul Harry al Marii Britanii este fondatorul competiției. Ducele de Sussex a ținut un discurs la festivitatea de închidere

La Ceremonia de închidere au fost prezenți și prințul Harry și soția sa, Meghan. Ducele și ducesa de Sussex au ținut un discurs celor prezenți la competiție. Cei doi au asistat și la finala de baschet, unde ducesa care este însărcinată în trei luni a făcut și premierea. Dealtfel prințul Harry este fondatorul acestei competiții înființate în 2014 și aflată la a patra ediție. Ducele de Sussex a felicitat și el delegația României pentru participare după festivitatea de deschidere.

Prințul Harry, alături de o parte din delegația României la Jocurile Invictus 2018
Prințul Harry, alături de o parte din delegația României la Jocurile Invictus 2018

Prima medalie la Jocurile Invictus 2018 a fost cucerit de Dumitru Paraschiva. Acesta a obținut bronzul la proba de canotaj în sală. România este a la doua participare la această competiție, țara noastră fiind prezentă și anul trecut, la Toronto. În Canada, delegația noastră a cucerit 4 medalii. La Jocurile Invictus au participat în acest an 500 de militari din 18 ţări.

5 medalii a cucerit delagația de 15 sportivi a Rpomâniei la Jocurile Invictus 2018