Life

David Beckham, în mijlocul unei scandal de proporții. Cum au reacționat fanii sportivului

David Beckham (46 de ani) nu traversează deloc o perioadă bună a vieții sale. Fostul jucător de fotbal și ambasador UNICEF este acuzat de internauții de trădare.
10.12.2021 | 18:15
David Beckham in mijlocul unei scandal de proportii Cum au reactionat fanii sportivului
David Beckham, contract controversat cu Qatar. Internauții se simt trădați de fotbalist. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Renumitul sportiv a semnat un contract controversat cu Qatar și urmează să fie imaginea de la Campionatul Mondial, dar acest lucru i-a atras numeroase antipatii.

Vedeta a primit foarte multe comentarii negative din partea fanilor din mediul online și se află în mijlocul unui scandal de proporții după ce a acceptat o ofertă de 150 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Decizia luată de David Beckham este una controversată în condițiile în care va trebui să promoveze ţara şi să încurajeze turiştii s-o viziteze, deși este vorba de un stat din Orientul Mijlociu.

David Beckham, contract controversat cu Qatar. Internauții se simt trădați de fotbalist

Este vorba de o țară care are propriile reguli, unde femeile nu au putere de decizie și homosexualitatea este condamnată cu până la 3 ani de închisoare. Și de aici am putea spune că au plecat problemele vedetei.

ADVERTISEMENT

În momentul de față internauții sunt de părere că David Beckham s-a vândut pentru bani, dând dovadă de o lăcomie ieșită din comun. În plus, fanii solicită ca sportivul să nu mai fie recunoscut ca ambasador UNICEF.

Fostul mare jucător de fotbal nu are deloc o misiune ușoară, mai ales că Amnesty Internaţional i-a solicitat să vorbească deschis despre situaţia profund îngrijorătoare a drepturilor omului în Qatar.

ADVERTISEMENT

„Beckham trebuie boicotat pentru totdeauna” sau „Banii sunt mai importanţi decât încălcarea drepturilor omului şi tratamentul nedrept al femeilor? Cum ai putut să-ţi trădezi integritatea?”, sunt doar două dintre părerile oamenilor.

David Beckham, contract ce-i aduce numeroase dezavantaje

În aceste condiții David Beckham am putea spune că are mai mult de pierdut decât de câștigat. Și unde mai pui că soția lui, Victoria Beckham, este profund afectată de acest scandal, care îi aduce pierderi financiare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, brandul de haine pe care-l deține a înregistrat până la ora actuală pierderi de 46 de milioane de lire sterline. Totodată, cântăreața se teme că acest contract cu Qatar ar putea distruge imaginea sportivului.

„Sigur că Victoria a fost consultată în legătură cu această hotărâre şi a fost de acord, dar nu şi-a închipuit că reacţiile vor fi atât de dure. Acum este devastată şi se gândeşte cum pot ieşi cu imaginea nealterată din acest scandal. 

A avut rezervele ei, dar nu şi-a închipuit că totul va lua o asemenea amploare. S-a gândit că e vorba despre Campionatul Mondial, iar puterea imaginii lui David va fi consolidată astfel.

Acum cea mai mare teamă a ei este ca această conjunctură să nu distrugă tot ceea ce s-au străduit să construiască până acum şi să le strice unele dintre cele mai importante prietenii şi contacte”, a declarat o persoană apropiată cuplului.

David Beckham, taxat dur pentru contractul cu Qatar. Ce spun experții

Un expert britanic în PR este de părere de David Beckham a intrat într-o polemică uriașă, în contextul în care Orientul Mijlociu este dominat de lucruri care sunt în totală contradicție cu imaginea pe care o promovează de ani buni sportivul.

În aceeași notă, vedeta are și persoane apropiate de altă orientare sexuală. Nașii primilor doi copii ai săi sunt nimeni alții decât Elton John şi David Furnish. În această situație și-ar putea pierde prietenii vechi.

„E o controversă uriaşă cu care se confruntă, un dezastru de PR. Iar în era în care trăim, aceste lucruri sunt taxate într-un Occident care a devenit dominat de cultura anulării.

David şi-ar putea pierde din credibilitate şi multe branduri ar putea renunţa să mai colaboreze cu el”, a spus un expert în PR, conform Daily Mail.

Chrissy Teigen este una dintre persoanele publice care a pierdut contracte publicitare fabuloase din cauza faptului că în urmă cu mulți ani s-a făcut vinovată de bullying.

ADVERTISEMENT