Sport

David Beckham va fi ambasadorul Campionatului Mondial din Qatar. Suma colosală pe care o va câștiga superstarul englez

David Beckham a fost ales să fie imaginea Cupei Mondiale de anul viitor, motiv pentru care va încasa o sumă uriașă de bani.
25.10.2021 | 12:56
David Beckham va fi ambasadorul Campionatului Mondial din Qatar Suma colosala pe care o va castiga superstarul englez
ADVERTISEMENT

David Beckham (46 de ani) urmează să fie anunțat drept imaginea Campionatului Mondial din Qatar, în luna noiembrie, cu un an înaintea debutului competiției.

Fostul internațional englez a bătut palma cu autoritățile qatareze pentru a fi fi ambasadorul țării în următorii zece ani. Ca urmare a acestui acord, Beckham va reprezenta și următoarea ediție a Cupei Mondiale, care se va desfășura în 2022, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

David Beckham, imaginea Qatarului. Va fi ambasadorul Cupei Mondiale și va încasa peste 170 de milioane de euro

Odată cu semnarea acestui parteneriat, David Beckham va încasa nu mai puțin de 17,7 milioane de euro pe an, adică un total de de 177 de milioane de euro, după cum informează cotidianul The Sun.

La începutul lui octombrie, fostul star al lui Man United, Real Madrid, PSG sau AC Milan a vizitat Doha, capitala Qatarului, pentru a vedea arenele pe care se vor disputa meciurile de la Campionatul Mondial și pentru a discuta cu autoritățile locale, care au dat asigurări că nu vor interzice steagul LGBTQ în timpul competiției.

ADVERTISEMENT

Qatar încearcă să facă progrese în tot ce înseamnă respectarea drepturilor femeilor și a persoanelor din comunitatea gay.

„David crede în angajamentul de a progresa pe care statul Qatar și l-a luat și că turneul final va avea un efect pozitiv. Crede că fotbalul are puterea de a reduce diferențele și a văzut progresul în aspectele care contează”, a declarat o sursă pentru The Sun.

ADVERTISEMENT

Aceeași sursă informează că, înainte de a lua decizia să devină ambasadorul Qatarului, David Beckham s-a consultat cu soția sa, Victoria. „Becks” nu va promova doar Campionatul Mondial de anul viitor, ci și turismul și cultura din Qatar.

„David a vorbit mereu despre puterea fotbalului de a face bine. O să facă parte din marea comunitate a fotbalului care să implică în Campionatul Mondial din 2022 și crede că va fi un turneu excelent”, a precizat purtătoarea de cuvânt a lui Beckham.

ADVERTISEMENT

Mondialul din Qatar va da peste cap programul Ligii Campionilor

Deoarece FIFA a hotărât ca World Cup 2022 să aibă loc în Qatar, în plin sezon, întreg programul competițional din 2022-2023 va fi dat peste cap. Astfel, Europa League, Conference League, dar mai ales Champions League, vor trebui să schimbe calendarul.

Cupa Mondială va începe pe 21 noiembrie 2022, astfel că faza grupelor din Liga Campionilor va trebui să se încheie mai repede. De obicei, ultima etapă se dispută la începutul lui decembrie, dar în ediția viitoare va trebui să aibă loc mai devreme cu o lună.

Prima etapă din grupele UEFA Champions League va avea loc pe 6 și 7 decembrie, urmând ca ultima rundă să se joace pe 2 noiembrie, cu 19 zile înainte de începerea Cupei Mondiale din Qatar.

ADVERTISEMENT