News

Trecutul întunecat al pacientului care a primit o inimă de porc. A înjunghiat de 7 ori un bărbat, lăsându-l paralizat

David Bennett, pacientul din SUA care a primit prin transplant o inimă de porc, are un trecut extrem de întunecat. Acesta a făcut închisoare, după ce a înjunghiat de 7 ori un alt bărbat, lăsându-l paralizat.
14.01.2022 | 19:28
Trecutul intunecat al pacientului care a primit o inima de porc A injunghiat de 7 ori un barbat lasandul paralizat
ADVERTISEMENT

O premieră mondială în lumea medicală a avut loc în urmă cu câteva zile peste ocean. Pentru prima oară în istorie, o inimă de porc a fost transplantată cu succes în corpul unui om.

Intervenția, care a durat nu mai puțin de 9 ore, a avut loc în Baltimore, iar medicii au anunțat că este o reușită.

ADVERTISEMENT

David Bennett, pacientul care a primit o inimă de porc, și-a înjunghiat în tinerețe fratele. Acesta a rămas paralizat

Pacientul care a primit o nouă șansă la viață se numește David Bennett, are 57 de ani, și ascunde o poveste de viață cu care nu se poate mândri. În 1988, acesta a înjunghiat cu 7 lovituri de cuțit un alt bărbat care a rămas paralizat pe viață. Pentru fapta sa, Bennett a stat 6 ani după gratii.

Premiera medicală din prezent a făcut înconjurul lumii și dă speranță unei soluții revoluționare pentru mii de bolnavi care așteaptă, uneori în zadar, un organ compatibil.

ADVERTISEMENT

Povestea acestui pacient a ajuns și la urechile surorii bărbatului înjunghiat de Bennett. Presa de peste ocean descrie modul în care femeia a aflat despre agresorul fratelui său.

Viață de coșmar pentru victima lui David Bennett

Leslie Shumaker Downey era acasă și avea grijă de cei 2 nepoți ai ei, luni, când a primit un mesaj pe telefonul ei mobil. Fiica ei îi trimisese un link către un articol despre un bărbat de 57 de ani cu o boală cardiacă în fază terminală.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, telefonul femeii a sunat din nou: ”Mamăăă!”, i-a scris fiica. I-a spus să se uite la numele bărbatului, iar Leslie a înghețat, scrie Washington Post.

Bărbatul care primise o nouă șansă la viață era David Bennett, același bărbat care fusese condamnat în 1988 pentru că îl înjunghiase de 7 ori pe fratele ei mai mic, lăsându-l paralizat.

ADVERTISEMENT

Edward Shumaker, fratele lui Leslie, a trăit un adevărat coșmar după ce a fost înjunghiat. Acesta și-a petrecut următorii 19 ani într-un scaun cu rotile, apoi, în 2005, a suferit un atac cerebral și 2 ani mai târziu a murit, cu o săptămână înainte de a împlini 41 de ani.

”Ed a suferit. Ani și ani, familia mea s-a confruntat cu o traumă, în timp ce Bennett, după ce a ieșit din închisoare, și-a văzut mai departe de viață. Iar acum primește o a doua șansă, cu o inimă nouă. Cred că ar fi trebuit ca inima să ajungă la cineva care să merite asta”, a comentat Leslie Shumaker Downey.

Bărbatul înjunghiat fusese coleg de liceu cu Bennett, iar motivul furiei acestuia a fost legat de gelozie: își văzuse soția râzând și bând cu el într-un bar. În urma atacului, Shumaker a pierdut patru litri de sânge și a avut leziuni la stomac, splină și alte organe.

Bennett a fost condamnat la 10 ani de închisoare, a executat 6 ani din pedeapsă și a fost eliberat în 1994.

Echipa medicală care a realiat transplantul nu vrea să spună dacă știa despre trecutul pacientului

Echipa medicală de la Universitate din Maryland, care a realizat acest transplant, a refuzat să spună dacă știa sau nu despre trecutul întunecat al lui Bennett, notează sursa citată

Într-un comunicat de presă, spitalul din Baltimore anunță că oferă ”îngrijiri care salvează vieți fiecărui pacient care intră pe ușile sale, pe baza nevoilor sale medicale, nu a trecutului sau a împrejurărilor de viață”.

”Acest pacient a venit la noi într-o situație disperată, iar o decizie privind eligibilitatea sa pentru transplant a fost luată exclusiv pe baza dosarului său medical”, a spus spitalul, într-un răspuns oferit presei.

ADVERTISEMENT
Tags: