News

David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, nu demisionează! Vina pentru scandalul „sezonierilor”, aruncată în curtea CJ Cluj

10.04.2020 | 16:57
David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, nu demisionează! Vina pentru scandalul „sezonierilor”, aruncată în curtea CJ Cluj
David Ciceo nu demisionează, deși Orban i-a cerut acest lucru. Foto: Ziar de Cluj
ADVERTISEMENT

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, refuză să demisioneze. Directorul, aflat într-un conflict de lungă durată cu președintele CJ Cluj Alin Tișe a fost contrat dur de către Ludovic Orban, liderul PNL, care i-a cerut demisia după ce 2000 de oameni s-au călcat în picioare pe aeroport înainte de a pleca la muncă în strănitate.

David Ciceo nu demisionează în scandalul muncitorilor sezonieri

Ciceo nu consideră că a greșit cu nimic și a mărturisit, în direct la Antena 3, că nu intenționează să demisioneze. Mai mult, Ciceo susține că vinovații morali pentru situație sunt cei de la Consiliul Județean Cluj.

ADVERTISEMENT

„Pot să vă spun că aeroportul a acționat corect, nu are nicio vină în această situație și o să reușim să prezentăm aceste aspecte. În cursul zilei de astăzi au fost 12 zboruri. Ultimul va pleca la 21.50 din Cluj spre Germania, cu muncitori care pleacă la muncă. Aceste zboruri erau programate să fie de la prânz la ora 22.

Din păcate, organizatorii, care nu știm cine sunt și e un mare semn de întrebare, dimineață, începând cu ora 7, au lăsat aproximativ 1.800 de pasageri în parcarea aeroportului. Mulți nu aveau bilete de avion. Nici măcar nu cunoșteau destinația.

ADVERTISEMENT

Autocare, microbuze, care au venit din Botoșani, Dolj, din toată țara, i-au lăsat în parcarea aeroportului. Majoritatea nu aveau bilete de avion și nu cunoșteau destinația. S-au prezentat niște liste și foarte puțini din cei 1.800 cunoșteau exact orașul în care mergeau. Ei știau doar că merg în Germania la muncă.

Noi, cu o lună în urmă, am gestionat 8000-9000 de pasageri în fiecare zi. Parcarea nu este administrată de Aeroportul din Cluj, ci de Consiliul Județean Cluj, printr-o firmă privată“, a declarat Ciceo la Antena 3.

Străinii, disperați după „sezonierii” din România

Cu toate că Europa se confruntă cu pandemia de coronavirus, economia unor țări precum Italia, Anglia, Germania sau Belgia e dependentă de muncitorii sezonieri din România, în special în domeniul agricol.

ADVERTISEMENT

Astfel, mii de români sunt așteptați în străinătate pentru a culege sparanghel sau ciuperci, cu toate că Ordonanțele Militare interzic zborurile către zonele roșii ale Europei.

Ludovic Orban s-a justificat, explicând că nu le poate interzice oamenilor dreptul la muncă: „Cu siguranţă, în afara unor restricţii sanitare care sunt necesare şi le impun toate ţările din UE, noi nu vom crea niciun fel de obstrucţionare pentru cei care au posibilitatea să aibă contracte de muncă sezoniere”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri