David de Gea, eroul lui Manchester United în victoria cu Tottenham: “Adevărata mână a lui Dumnezeu”. Solskjaer, şase din şase

Razvan Nicolae   
în Manchester United
13/01/2019, 21:56
David de Gea, eroul lui Manchester United în victoria cu Tottenham: “Adevărata mână a lui Dumnezeu”. Solskjaer, şase din şase GALERIE FOTO
David de Gea, eroul lui Manchester United în victoria cu Tottenham

David de Gea a fost eroul lui Manchester United în victoria cu Tottenham Hotspur, scor 1-0. Portarul de 28 de ani a dat uitării prestaţiile slabe de la Campionatul Mondial din Rusia, când a fost intens criticat pentru cifrele slabe din poarta echipei naţionale a Spaniei.

Marcus Rashford a marcat singurul gol al “diavolilor” în Tottenham – Manchester United 0-1, însă atacantul englez a fost eclipsat de David de Gea. Ibericul a reuşit 11 parade în faţa londonezilor, iar atacanţii lui Mauricio Pochettino au fost exasperaţi de prestaţia portarului de 28 de ani. La finalul meciului, fanii lui Manchester United au fost uluiţi de reuşitele spaniolului. “Adevărata mână a lui Dumnezeu”, “Merită orice David de Gea”, “De Gea ne poate salva de Brexit. Să facem o petiţie” sau “A închis poarta ca nimeni altul. Merită titlul de Sir”, au fost câteva dintre reacţiile fanilor lui Manchester United.

David de Gea, eroul lui Manchester United în victoria cu Tottenham. Ce record a egalat Solskjaer

David de Gea a fost eroul lui Manchester United în victoria cu Tottenham şi l-a ajutat pe Ole Gunnar Solskjaer să egaleze un record vechi de 74 de ani. În 1945, Sir Matt Busby devenea antrenorul “diavolilor” şi bifa cinci victorii consecutive în campionat în startul mandatului. Norvegianul a reuşit acelaşi lucru după ce Manchester United a învins-o pe Tottenham Hotspur, scor 1-0, în etapa a 22-a din Premier League.

David de Gea, eroul lui Manchester United în victoria cu Tottenham. Solskjaer a egalat un record din 1945
David de Gea, eroul lui Manchester United în victoria cu Tottenham. Solskjaer a egalat un record din 1945

După victoria cu Tottenham, Manchester United a egalat-o pe Arsenal, ambele echipe având 41 de puncte după 22 etape. În momentul în care i-a preluat pe “diavoli”, formaţia de pe “Old Trafford” se afla la opt puncte în spatele “tunarilor”. În următoarea rundă, pe 19 ianurie, Manchester United va primi vizita lui Brighton, formaţie învinsă sâmbătă de Liverpool, scor 1-0. Old Gunnar Solskjaer a fost adus la echipă la mijlocul lunii decembrie, după ce Jose Mourinho a fost demis de conducerea clubului.

Închide ×