Sporturi

David Ferrer, gest emoţionant la ultimul meci disputat în circuit! Rafael Nadal l-a aplaudat în picioare! Video

26.04.2019 | 12:45
David Ferrer gest emotionant la ultimul meci disputat in circuit Rafael Nadal la aplaudat in picioare Video

David Ferrer a făcut un gest emoţionant la ultimul meci disputat în circuit. David Ferrer, locul 155 ATP în prezent, fost ocupant al locului 3 în clasament, şi-a luat rămas bun de la tenis printr-un gest emoţionant, care a stârnit o mulţime de reacţii de părere de rău că luptătorul din Javea, Spania, se retrage pentru totdeauna din sportul care l-a consacrat.

David Ferrer şi-a luat adio de la tenis printr-un gest emoţionant

În vârstă de 37 de ani, David Ferrer a disputat joi ultimul meci în circuitul profesionist de tenis exact împotriva jucătorului pe care-l admiră cel mai mult, Rafael Nadal, la turneul din Barcelona. David nu a reuşit să câştige sau măcar să-şi adjudece vreun set, însă la finalul partidei a primit pe deplin dragostea publicului, pe care l-a cucerit cu un gest emoţionant la care a recurs pe zgura din Barcelona.

Chiar dacă Rafael Nadal s-a impus cu un dublu 6-3, momentul de final i-a aparţinut lui David Ferrer. El a disputat de-a lungul timpului patru finale la Barcelona, toate pierdute în faţa marelui Nadal. La final de partidă, Ferrer a făcut un gest care va rămâne fără doar şi poate în amintirea colectivă a iubitorilor de tenis: a lăsat o bandană la mijlocul terenului.

Marele regret al lui David Ferrer la finalul unei cariere remarcante

Pentru David Ferrer, chiar dacă a cucerit de-a lungul carierei o mulţime de titluri şi inimi, rămâne un regret profund, acela că nu a reuşit să câştige un turneu de Grand Slam. În schimb, muncitorul din circuitul masculin de tenis, a cucerit trei titluri de Cupa Davis.

Rafael Nadal va evolua pentru un loc în penultimul act la Barcelona, turneu pe care l-a câştigat deja de 11 ori, cu neamţul Struff. Acesta l-a eliminat în trei seturi pe Tsitsipas, scor 6-4, 3-6, 6-2. “Sunt foarte trist că prietenul meu ajunge la finalul carierei. E un moment dificil. Sper că e împăcat cu decizia și are timp să facă ce își dorește. A trebuit să îmi fac treaba, îmi pare rău”, a spus Rafa la conferinţa de presă de după meci.