ADVERTISEMENT
Fotbal international

David Lazar revine după 8 ani la echipa națională: “Eu sunt pocăit, cum zice lumea! Nu aparțin niciunui cult”

Autor: Marian Popovici | 31.08.2020 | 11:39
David Lazar revine după 8 ani la echipa națională:
David Lazar revine după 8 ani la echipa națională: "Eu sunt pocăit, cum zice lumea! Nu aparțin niciunui cult". Sursa: sportpictures.ro

Una dintre surprizele lui Mirel Rădoi în ceea ce privește convocările de la echipa națională este David Lazar. Portarul Astrei a fost luat la lot pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

În stagiunea trecută, David Lazar a fost cel mai bun portar din Casa Pariurilor Liga 1 în indexul InStat. Portarul celor de la Astra Giurgiu a fost surprins de această convocare, mai ales că precedenta era în urmă cu 8 ani la selecționata U-21.

Lazar a apărat la prima reprezentativă ultima dată în toamna anului 2012 la România U-21, iar acum, la 29 de ani, i s-a îndeplinit visul de a fi convocat în premieră la naționala de seniori a României:

ADVERTISEMENT

David Lazar revine după 8 ani la echipa națională: “Sincer, visam, speram, dar eram așa, în dubiu, dacă voi fi convocat

“Sincer, visam, speram, dar eram așa, în dubiu, dacă voi fi convocat. Îl tot vedeam pe selecționer în tribune la meciurile noastre de play-off, iar asta îmi dădea o motivație în plus.

Suntem familie mare, 10 frați și surori, au început să mă sune toți, să mă felicite. Plus părinții, prietenii, foștii antrenori”, a spus David Lazar.

ADVERTISEMENT

“Eu sunt pocăit, cum zice lumea, dar nu aparțin niciunui cult”

Portarul are o poveste de viață foarte interesantă și nu se sfiește să își mărturisească orientarea religioasă: “eu sunt pocăit, cum zice lumea, dar nu aparțin niciunui cult. Pur și simplu, la 18 ani, când m-am botezat, mi-am pus viața în mâinile lui Dumnezeu.

Sunt căsătorit cu Damaris, avem doi copii, Ianis David de 4 ani și Sara Maria de 3 ani, și sunt un om împlinit. Fotbalul nu e decât o meserie pentru mine, prin care încerc să avem un trai decent, dar pe care încerc să o fac cât mai bine, cât mai onest.

ADVERTISEMENT

Și uite că Dumezeu m-a ajutat. Visam cu ochii deschiși să ajung la națională și sunt fericit că mi s-a împlinit!”, a spus portarul.

David Lazar va avea concurență puternică la echipa națională. Ciprian Tătărușanu și Florin Niță sunt ceilalți portari convocați la prima reprezentativă. Cel mai probabil, Tătărușanu va fi titular în cele două meciuri.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,25 este cota pentru ”1 solist” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!