Sport

David Lazar și-a setat obiectivul la U Craiova: ”Acesta să fie primul trofeu”. Video

U Craiova s-a întărit în această vară cu portarul David Lazar, iar internaționalul român și stabilit ca prim obiectiv câștigarea Supercupei României.
20.06.2021 | 16:11
David Lazar sia setat obiectivul la U Craiova Acesta sa fie primul trofeu Video
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a anunțat încă din luna ianuarie, David Lazar a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe patru sezoane.

Deși a fost integralist în ultimul sezon, italianul Mirko Pigliacelli nu mai este sigur de postul de titular odată cu sosirea lui Lazar, iar FANATIK a aflat că acest lucru îl deranjează și ar putea pleca încă din această vară deși mai are un an de contract.

ADVERTISEMENT

Obiective mari pentru noul portar de la U Craiova, David Lazar

În ciuda faptului că este de doar două săptămâni la U Craiova, portarul David Lazar s-a integrat foarte bine și a stabilit că primul obiectiv al oltenilor în noul sezon este câștigarea Supercupei României, în care vor întâlni campioana CFR Cluj, la 10 iulie, de la ora 20:00.

”Am fost bine primit de colegi, de staff, abia aștept să începem meciurile. Sunt surprins de condițiile care sunt, de colegi, chiar m-au primit foarte bine. Toate aceste antrenamente, două pe zi, sunt foarte importante, chiar dacă sunt într-un timp atât de scurt. Fiecare cred că este conștient că o să ne ajute pe prima parte a campionatului.

ADVERTISEMENT

Trebuie să dăm totul la antrenamente și la meciurile amicale și să fim în formă bună pentru acest meci. Să nu uităm că CFR a câștigat ultima Supercupă, este cea mai în formă echipă a ultimilor ani. Îmi doresc să câștig trofee și, de ce nu, acesta să fie și primul trofeu”, a declarat Lazar în cantonamentul oltenilor din Austria.

Laza a debutat la națională în amicalul cu Belarus

La scurt timp după ce a semnat cu Universitatea Craiova, FANATIK l-a contactat pe David Lazar și acesta a dezvăluit că a avut și alte oferte de transfer, dar a ales să meargă la olteni pentru că aceștia l-au dorit cel mai mult.

ADVERTISEMENT

Un al motiv pentru care internaționalul român de 29 de ani a ales să meargă în Bănie este faptul că și-a dorit să rămână în țară pentru a putea fi mai aproape de familie.

Portarul David Lazar a mai evoluat în cariera sa la formațiile Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, FC Botoșani, Vejle BK (Danemarca) și Astra Giurgiu. A bifat și primul meci în poarta echipei naționale, fiind titularizat de selecționerul Mirel Rădoi într-un amical cu Belarus.

ADVERTISEMENT

Craiova schimbă liniile la portari

FANATIK a aflat că goalkeeper-ul nu va veni singur de la echipa giurgiuveană. La pachet cu Lazar vine la U Craiova și Ionuț Boșneag, antrenorul cu portarii de la Astra și omul care l-a ajutat să progreseze enorm în ultimii ani pe internaționalul român.

Ionuț Boșneag s-a retras din activitatea competițională în anul 2018. El a jucat la Astra între 2015 și 2018 reușind să câștige titlul de campion al României în 2016 sub conducerea lui Marius Șumudică.

Până la o posibilă plecare a lui Pigliacelli, FANATIK a aflat oficialii Craiovei au decis să nu-i mai prelungească contractul lui Andrei Marinescu, omul care a fost a treia variantă de portar de la aducerea sa, din 2019, continuând rolul pe care l-a avut până atunci Eduard Stăncioiu.


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT