Sport

David Miculescu și Bogdan Rusu au efectuat primul antrenament la FCSB. Ce numere și-au ales cei doi atacanți. Video

FCSB a mutat puternic pe piața transferurilor! Vicecampioana României i-a achiziționat pe atacanții David Miculescu (21 de ani) și Bogdan Rusu (32 de ani). Ambii au fost prezentați la Palat de Gigi Becali.
01.08.2022 | 11:00
David Miculescu si Bogdan Rusu au efectuat primul antrenament la FCSB Ce numere siau ales cei doi atacanti Video
David Miculescu și Bogdan Rusu, la antrenament FCSB. FOTO: Captură FCSB TV
ADVERTISEMENT
01-08-2022
16:52

David Miculescu și Bogdan Rusu, primul antrenament la FCSB

La scurt timp după ce au semnat și au fost prezentați în calitate de fotbaliști ai FCSB-ului, David Miculescu și Bogdan Rusu au efectuat primul lor antrenament la baza roș-albaștrilor de la Berceni. La FCSB, Miculescu va îmbrăca tricoul cu numărul 11, în timp ce Rusu și-a ales numărul 90.

„FCSB a oficializat luni, 1 august, transferurile jucătorilor David Miculescu și Bogdan Rusu, proveniți de la UTA Arad, respectiv CS Mioveni.

Miculescu, în vârstă de 21 de ani, evoluează ca atacant lateral și va purta tricoul cu numărul 11, în timp ce Rusu, atacant central, va purta tricoul cu numărul 90.

Cei doi s-au pregătit deja în Baza Sportivă FCSB și vor face parte din delegația FCSB care se va deplasa marți dimineață în Slovacia, pentru întâlnirea cu DAC 1904, din preliminariile UEFA Europa Conference League.

Clubul nostru le urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!”, a scris FCSB, pe Facebook.

01-08-2022
14:24

Miculescu și Rusu, primele reacții în calitate de jucători ai FCSB-ului

David Miculescu și Bogdan Rusu vor debuta la FCSB în manșa tur a dublei cu Dunajska Streda din turul 3 preliminar al Conference League. Gigi Becali a anunțat că ambii vor fi titulari în partida de miercuri, 3 august.

„Pentru mine înseamnă un pas înainte foarte important că am ajuns la Steaua, o echipă care se bate la titlu. Am venit aici să demonstrez, sper să-i fac mândri pe toți. Am puține emoții că am ajuns la Steaua (n.r. nu te-a îmbărbătat domnul Becali?) Ba da, am vorbit cu domnul Becali, e totul bine. Vreau să-i demonstrez să aibă încredere în mine că m-a adus aici. 

Este o schimbare importantă, dar eu zic că mă voi acomoda foarte repede. Asta îmi va fi și motivația, să ajung la naționala mare. Eu sunt foarte pregătit pentru a debuta în meciul din Conference League, sper să și înscriu. Încă nu am apucat să vorbesc cu Nicolae Dică, sper că astăzi să o fac. 

Am eu obiectiv personal la numărul de goluri, dar vreau să luăm campionatul anul ăsta și să-i facem fericiți pe suporteri. Avem doar două puncte, dar totul o să fie bine. Aici la FCSB, la Steaua, mi-am dorit dintotdeauna să joc și visul s-a împlinit. 

Mă simt foarte motivat, nimeni nu-și poate permite acest transfer în Liga 1, în România”, a declarat David Miculescu la conferința de presă de la Palat.

„Sunt bucuros că am ajuns la vârsta de 32 de ani să joc la Mioveni și să fie interesate de mine toate cele trei echipe care se bat la titlu an de an. Am vorbit cu domnul Becali și i-am promis că vin aici. Vorba e vorba și așa va fi mereu.

Șansele la titlu sunt foarte bune. Dacă vom juca la fel de bine ca pe finalul campionatului, probabil vom lua titlul. E normal sa te bați la titlu, fiind Steaua.

Sunt un jucător de grup, comunicativ. Mă cunosc cu majoritatea jucătorilor din campionat. Cred că va fi ok pentru mine. Soția și copilul mă susțin peste tot și au vrut să fie lângă mine și aici. Cred că e ok să joci cu presiune. La Steaua e normal să joci cu presiune. Așa am juca toți în subsolul clasamentului și vom juca fără presiune. O să dau tot ce am mai bun, ca să îndeplinesc obiectivele”, a declarat și Bogdan Rusu.

01-08-2022
14:05

Cum l-a convins Gigi Becali pe Bogdan Rusu să vină la FCSB. Atacantul, aproape să fie deturnat de CFR Cluj

În ceea ce îl privește pe Bogdan Rusu, Gigi Becali a anunțat că a plătit 100 de mii de euro pentru a-l transfera de la Mioveni. Suma va crește dacă FCSB se va califica în Conference League. Pentru play-off, „roș-albaștrii” vor mai plăti 100 de mii de euro, iar pentru participarea în grupe un alt bonus de 50 de mii de euro.

Becali a fost convins să îl ia pe Rusu de evoluția atacantului în CFR Cluj – CS Mioveni 4-2, când a marcat ambele goluri ale formației antrenate de Alexandru Pelici. Mai mult, patronul a dezvăluit că CFR Cluj a încercat să îl deturneze pe Rusu. Emil Dică l-a sunat pe atacant și i-a promis un salariu lunar de 25 de mii de euro în Gruia, dar fotbalistul a refuzat, preferând să vină la FCSB.

„Eu habar n-aveam, nu mă uit la meciuri. Am zis să mă uit și eu puțin la CFR. Când am văzut, pac, gol cu șpițul! Bă, ce gol a dat ăsta, mă? Gol de fotbalist! Gol frumos, nu oricine dă gol de acolo ca el. Mai trece ceva, pac, cu capul, nu cum dau unii, cu ceafa, cu umărul. Nu, cu capul, gol de atacant! I-am dat telefon lui MM: ‘Bă MM, tu știi de unul Bogdan Rusu?’ / ‘Cum să nu-l știu?’ / ‘Mâine vreau să-l iei’ / ‘Nu, că stai să vezi, că e, că nu e, eu am zis mereu la emisiuni’ / ‘Mă, spune-mi mie când vezi un jucător, nu la emisiune’. El a zis că l-a tot lăudat la emisiune.

Le-am zis: dați-mi mie numărul primarului. Hai, mă, să vorbească Gigi Becali cu primarul, să vedem dacă îl dă sau nu. El (n.r – pe Bogdan Rusu) l-am sunat aseară, la pauza meciului. Nu credea nici el. L-am sunat pentru că n-aveam atacant. Am zis: ‘Bă Mihai, hai să luăm un atacant, noi nu putem să câștigăm meciuri fără atacant’. Am vorbit eu cu primarul. Le-am zis că le dau 100.000, încă 100.000 dacă ne calificăm mai departe și încă 50.000 dacă intrăm în grupe.

Am terminat cu el, a venit băiatul, după care l-au sunat unii de la alte echipe, că îi dau 25.000 de euro pe lună. El a zis că e om de onoare și că dacă i-a promis lui nea Gigi, la el merge! Nu de la Craiova, de prin Ardeal”, a declarat Gigi Becali.

01-08-2022
13:48

David Miculescu, clauza de reziliere în valoare de 50 de milioane de euro

Gigi Becali a vorbit cum au decurs negocierile pentru transferul lui David Miculescu. Patronul FCSB-ului i-a fixat atacantului o clauză de reziliere în valoare de 50 de milioane de euro.

La FCSB, Miculescu va încasa 10 mii de euro/lună în primii trei ani, iar în următorii doi va încasa lunar 15 mii de euro. La FCSB, atacantul în vârstă de 21 de ani va purta tricoul cu numărul 11.

„Hai să începem cu David, că e mai important, e lovitură. Știți toată istoria, l-am vrut. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, așa a vrut Dumnezeu și s-au reglat lucrurile. Semnează cu FCSB, am avut niște runde de negocieri. Am spus că nu mai vreau să dau bani, a fost meciul de calificare cu Saburtalo, m-au impresionat 25.000 de oameni, a plecat și Tănase pe 3 milioane de euro. 

Am dat 700 de mii, 900 de mii, am dat 1,2 milioane nu au vrut. Am luat legătura cu părinții lui, cu familia, am plătit clauza 1,7 milioane de euro. El are contract pe 5 sezoane, 10 mii de euro în primii 3 ani, 15 mii de euro în următorii doi. David are o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro. 

Eu nu prea mă uit la meciuri, dar când juca UTA mă uitam la el. Eu sunt cu ochii să fac bani, să iau ce e mai bun. M-a sunat MM după meciul cu Petrolul și a zis: ‘Bă, Gigi, al tău a câștigat singur meciul cu Petrolul, a dat două goluri’. Nu știam la ce se referă: ‘Al tău, mă, Miculescu’. Atunci stai, mă, că reluăm. Am plătit clauza, băiatul a venit. Acum se antrenează cu noi, mâinea joacă titular. 

Am așteptări. Eu îl știu pe el. Așteptările de la el, sunt în viitorul apropiat. Eu l-am luat să-l vând peste doi ani. E băiat cuminte, iubește fotbalul, e cuminte, e liniștit, nu are alte vicii. M-am interesat de toate”, a declarat Gigi Becali.

01-08-2022
13:36

David Miculescu și Bogdan Rusu sunt prezentați la Palatul din Aleea Alexandru

David Miculescu (21 de ani) și Bogdan Rusu (32 de ani) sunt prezentați în aceste momente la FCSB, chiar la Palatul din Aleea Alexandru. Gigi Becali are mari speranțe în cele două achiziții.

Becali l-a comparat pe Miculescu cu Robert Lewandowski, în timp ce despre Rusu a spus că va fi „vedeta sezonului” la FCSB.

01-08-2022
11:09

Întârzie prezentarea lui David Miculescu la FCSB

Deși a ajuns de mai bine de două ore la palatul lui Gigi  Becali, arădeanul David Miculescu nu a fost prezentat încă oficial ca fiind jucătorul FCSB-ului. Se pare că UTA nu a primit încă banii aferenți transferului, iar până ce aceștia nu vor intra în cont nu se va face nicio declarație oficială.

Până atunci, patronul Gigi Becali a mai reușit încă o achiziție: atacantul Bogdan Rusu de la CS Mioveni. Acesta se va prezenta luni la antrenamentele echipei împreună cu Miculescu, ambii urmând a face deplasarea în Slovacia pentru meciul cu Dunajska Streda.

„Astăzi, David Miculescu şi Bogdan Rusu se vor prezenta la antrenamentele echipei. Mâine se vor urca în avion alături de restul jucătorilor şi vor fi fotbalişti de Europa”, a declarat Gigi Becali pentru Digi Sport.

„Facem actele acum, imediat cum se termină treaba o să vă chem şi o să filmaţi în direct. O să-l filmaţi şi pe el, şi pe Bogdan Rusu. Pleacă împreună în cantonament”, a mai spus patronul FCSB.

01-08-2022
09:20

David Miculescu a ajuns la palatul lui Gigi Becali

David Miculescu a ajuns la palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru și este gata să semneze contractul cu FCSB. După aceea, va fi prezentat oficial.

„E un jucător care ne va lipsi, dar nu avem ce să facem. Era momentul ca el să facă pasul la alt nivel. David a demonstrat că merită să joace la un nivel bun. Din punctul meu de vedere, nu cred că ar putea juca pe postul de vârf împins. El e un băiat inteligent, care prinde repede lucrurile, dar postul lui e altul, el trebuie să joace cu fața la poartă. Pozițiile lui sunt de număr 7 și număr 10”, a spus Ilie Poenaru, fostul antrenor al lui MIculescu la UTA, la Pro Arena.

FCSB a trecut de Saburtalo, iar Gigi Becali a acceptat că declarațiile lui Florin Tănase, care vorbea despre subțirimea lotului, nu erau simple vorbe-n vânt. Motiv pentru care a decis să completeze lotul.

”Vreau să îmi ajut echipa și să câștigăm”, a spus Miculescu, la sosirea în București

Iar primul venit este David Miculescu, de la UTA. Înțelegerea a fost deja parafată. Iar jucătorul a ajuns deja în București pentru a se alătura echipei.

ADVERTISEMENT

David Miculescu este un jucător pe care Gigi Becali și-l dorea de multă vreme. A declarat acest lucru în mai multe rânduri. Iar în iarnă înaintase deja o ofertă pentru acesta.

La acel moment, Miculescu era o ”țintă” pentru că se potrivește perfect planurilor patronului FCSB. Care este extrem de interesat de jucătorii tineri cu potențial.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre fotbaliști care reprezintă nu doar un plus pentru echipă, ci și o investiție care poate da roade din punct de vedere financiar.

Acum, Becali a mutat decisiv. Obligat și de conjunctură. Pentru că Dică avea nevoie, urgent, de un jucător de bandă dreaptă. În condițiile în care Cordea a luat roșu în returul cu Saburtalo și va lipsi în turul 3 al Conference League.

ADVERTISEMENT

Tratativele s-au finalizat sâmbătă, așa cum a anunțat, în exclusivitate, FANATIK. Miculescu a evoluat pentru UTA contra celor de la Voluntari, iar în această dimineață a sosit în București, cu avionul.

Tânărul atacant a oferit şi prima reacţie după ce a ajuns la aeroport, unde a fost aşteptat de tatăl său. ”Încă nu este semnat contractul. Tot timpul mi-am dorit să ajung la Steaua, este o echipă puternică şi chiar mi s-a îndeplinit visul. Pentru asta m-am şi apucat de fotbal, să ajung la o echipă foarte bună cum este Steaua. Sunt foarte bucurost că am făcut pasul acum şi vreau să îmi ajut echipa cum pot. La Steaua nu am avut vreun idol, l-am avut doar pe Gheorghe Hagi”, a fost reacţia lui Miculescu la sosirea pe Aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

Jucătorul este așteptat de Gigi Becali la Palat, pentru a se parafa contractul. Și, potrivit obiceiului, prezentarea oficială a jucătorului, care, probabil, își va face debutul chiar miercuri, în prima manșă a turului 3 din UEFA Conference League.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,44 este cota pentru „șansă dublă X2” la DAC Dunajska Streda – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT