Sport

David Moyes, prima reacție după ce a aflat că West Ham o va întâlni pe FCSB în Conference League: ”Nu va fi ușor”

FCSB va evolua într-o grupă infernală în Conference League unde vor întâlni, conform tragerii la sorți pe West Ham, Anderlecht și Silkeborg. Managerul englezilor a mărturisit că echipa lui nu e favorită cu roș-albaștrii.
26.08.2022 | 17:52
David Moyes prima reactie dupa ce a aflat ca West Ham o va intalni pe FCSB in Conference League Nu va fi usor
David Moyes, managerul lui West Ham, nu are amintiri plăcute după duelurile europene cu echipele din România
ADVERTISEMENT

Istoricul confruntărilor echipelor românești cu cele din Anglia în cupele europene este extrem de generos. Numai West Ham United, adversara FCSB-ului în Conference League a avut opt dueluri cu echipe din SuperLigă.

West Ham, o singură victorie în fața echipelor din România

În istoria de 127 de ani a clubului, West Ham a înfruntat în patru rânduri echipe din România, pe Astra Giurgiu în două ediții consecutive de Europa League.

ADVERTISEMENT

Nici FCSB nu este o necunoscută pentru ”ciocănari”, chiar dacă la începutul anilor 2000 roș-albaștrii erau încă recunoscuți ca fiind Steaua București.

O singură dată în cele patru duble londonezii au reușit să elimine adversara din SuperLigă. S-a întâmplat tocmai în urmă cu mai bine de 40 de ani când englezii o eliminau pe Poli Timișoara din Cupa Cupelor.

ADVERTISEMENT

Imediat după tragerea la sorți, managerul ”ciocănarilor” David Moyesa a oferit prima reacție și a lăsat să se înțeleagă că nu se simte tocmai confortabil știind că o va înfrunta pe FCSB.

”Tocmai am văzut tragerea și e bine! Aștept cu nerăbdare meciurile. Sunt câteva echipe bune în grupă. Am avut o tragere destul de dificilă, dar aşteptăm cu nerăbdare partidele.

ADVERTISEMENT

La București nu este niciodată un joc ușor. Nu va fi ușor, dar abia aștept partidele. Mă plâng un pic de acest program, meciuri joi-duminică, dar în general sunt încântat că ne-am întors în Europa”, a spus Moyes.

Istoricul confruntărilor lui West Ham cu echipe din România

Departe de a fi una dintre echipele de top din fotbalul englez, West Ham se bucură de forte multă popularitate și, implicit o masivă susținere. Este și una dintre echipele din Anglia care are un istoric bogat în confruntări europene intercluburi cu echipe din România.

ADVERTISEMENT

Primul duel s-a consemnat în urmă cu peste patru decenii. Pe 4 octombrie 1980 ”ciocănarii” o învingeau cu 4-0 pe Poli Timișoara. Bănățenii și-au luat revanșa în retur 1-0, dar au fost eliminați din Cupa Cupelor.

În sezonul 1999/2000 londonezii dădeau peste Steaua, în Cupa UEFA. La București a fost 2-0 pentru roș-albaștrii. Laurențiu Roșu și Sabin Ilie aduceau victoria. În retur a fost 0-0.

Cele mai recente experiențe s-au consemnat 2015/2016 și 2016/2017 când Astra Giurgiu îi elimina pe ”ciocănari” din Europa League cu 4-3 și 2-1 la general.

Și actualul manager al lui West Ham are ”coșmaruri” după duelurile europene cu echipe din România. În septembrie 2005 Dinamo o învingea pe Everton cu 5-1. La Liverpool trupa scoțianului se impunea cu 1-0, în turul 1 al Cupei UEFA.

ADVERTISEMENT