Fotbal international

Selecționerul Tite l-a convocat la naționala Braziliei. David Neres, vedeta lui Ajax, n-a răspuns, pentru că nu știa al cui era numărul!

12.03.2019 | 12:56
Selectionerul Tite la convocat la nationala Braziliei David Neres vedeta lui Ajax na raspuns pentru ca nu stia al cui era numarul
ADVERTISEMENT

Povestea stă cam așa și a amuzat o întreagă țară: selecționerul Tite l-a convocat în premieră la naționala Braziliei pe David Neres, vedeta lui Ajax Amsterdam, dar jucătorul nu a răspuns, pentru că nu știa al cui era numărul care îl sunase! De fapt, nu este o poveste, ci pura realitate, recunoscută chiar de fotbalistul în cauză, care fusese chemat pentru două partide amicale, cu Panama și cu Cehia, pentru a substitui absența lui Vinicius, accidentat chiar în timpul meciului contra lui David Neres din Champions League.

David Neres, atacantul lui Ajax, nu a răspuns la telefon selecționerului Braziliei pentru că nu știa al cui este numărul

“Am văzut că sunt sunat, dar eu nu răspund decât la numerele pe care le am în agendă. Noroc a fost că aceleași apeluri le-am avut și pe WhatsApp și am văzut acolo cine mă caută. Vă dați seama că în momentul în care am realizat că apelurile erau de la selecționer nu am știut cum să îl sun mai repede înapoi și să îi explic situația. La scurt timp au început să curgă și mesajele de felicitare și telefoanele din partea familiei și ale pritenilor. Ei în Brazilia știau deja ceea ce eu nu aflasem încă.

ADVERTISEMENT

Ce pot să spun? A fost cu siguranță cea mai bună săptămână din viața mea de fotbalist. Am dat gol pe Santiago Bernabeu și am reușit să eliminăm Real Madrid la ea acasă fără drept de apel, o echipă care câștigase în ultimii trei ani Champions League, iar în weekend am marcat alte două goluri cu Fortuna Sittard, în campionat. Iar acum totul a fost încununat de vestea chemării la echipa națională”.

David Neres este una dintre vedetele lui Ajax, care a respins o ofertă de 45 de milioane euro pentru el
David Neres este una dintre vedetele lui Ajax, care a respins o ofertă de 45 de milioane euro pentru el

A fost ofertat în această iarnă de o echipă din China

David Neres este un tânăr jucător, așa cum sunt majoritatea la Ajax, în vârstă de 22 de ani, adus în 2017 de la Sao Paolo pentru suma de 12 milioane euro, deși nu jucase decât cinci partide acolo, dar brazilienii se vând pe sume importante, mai ales cei de la cluburile din prima divizie. În iarnă Guanghzou Evergrande, cel mai titrat club din China, a oferit 45 de milioane de euro, însă Ajax a refuzat.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut a dat 14 goluri și 13 pase decisive, fiind cel mai bun jucător care a îmbinat golurile cu assisturile, dar David Neres nu a reprezentat pentru șefii lui Ajax un jucător cheie decât începând cu acest sezon, în care nu a mai lipsit din prima echipă decât dacă a fost accidentat. Odată cu calificarea în sferturile Champions League și prețul lui David Neres crește considerabil și cine îl va dori la vară nu îl va avea fără un preț de pornire de minim 60 de milioane euro.