Sport

David Popovici a deschis calea! Dinamo, încă două transferuri de la rivala Steaua

Dinamo le-a dat încă o lovitură celor de la CSA Steaua! Două atlete din Kenya au semnat cu „alb-roșii”, împreună cu antrenorul lor. Exodul sportivilor la marea rivală continuă.
30.08.2022 | 19:56
David Popovici a deschis calea Dinamo inca doua transferuri de la rivala Steaua
ADVERTISEMENT

O dată cu „trădarea” lui David Popovici și plecarea de la Steaua la Dinamo, o serie lungă de sportivi au continuat acest exod din Ghencea în Ștefan cel Mare. Este și cazul atletelor de origine kenyană, Stella Rutto şi Joan Chelimo Melli.

CSA Steaua a explicat situația într-un comunicat oficial: „Sportivele au refuzat participarea la competiționale naționale în 2022”

Stella Rutto și Joan Chelimo Melli și-au reziliat contractele cu Steaua și s-au înțeles deja cu Dinamo conform Orange Sport. Cele două atlete vin la pachet și cu antrenorul Carol Şanta.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua București a explicat decizia de a renunța la cele două sportive pentru a evita furia suporterilor, care și așa sunt în război cu cei din conducerea clubului.

„1. Sportivele au refuzat participarea la competiţiile naţionale desfăşurate în anul 2022, nerespectând astfel obligaţiile stipulate în contractele de activitate sportivă;
2. Comportamentul antrenorului Carol Şanta, în timpul derulării contractului, a fost total contrar cu principiile şi valorile clubului Steaua Bucureşti. Mai mult decât atât, ne-au fost semnalate practici neloiale ale antrenorului faţă de cele două sportive.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a celor menţionate mai sus, clubul Steaua Bucureşti se dezice de astfel de practici, care pot aduce prejudicii de imagine celui mai important club sportiv din România”, se arată în comunicatul celor de la CSA Steaua.

Serie interminabilă de sportivi și antrenori care părăsesc Steaua pentru Dinamo

Steaua a mai pierdut recent unul dintre cei mai talentați rugbiști în detrimentul lui Dinamo. Tudor Boldor. Acesta a semnat un contract pe doi ani și jumătate și tocmai a învins Steaua în Ghencea, cu 28-27. „Roș-albaștri” nu mai pierduse în fața rivalei Dinamo de zece ani.

ADVERTISEMENT

„Steaua va rămâne un capitol important din viata mea si sunt recunoscător pentru experiența si oamenii întâlniți acolo. Dinamo are un proiect interesant la care au aderat mulți jucători tineri și consider că pentru acest moment este alegerea cea mai buna pentru următorul capitol din cariera mea”, își explica rugbistul decizia.

O altă lovitură importantă dată de Dinamo celor de la Steaua a fost transferul  Xeniei Bonca, căpitanul echipei de polo a CSA Steaua. E cea mai titrată poloistă din istoria României, cu opt titluri de campioană și șase Cupe ale României: „Mă bucur mult că m-am alăturat echipei Dinamo începând din acest sezon. Este o nouă provocare pentru mine și voi da totul pentru a ajuta echipa să își îndeplinească obiectivele din noul sezon”, a răsucit Xenia cuțitul în rana „militarilor”.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua a pierdut teren în fața lui Dinamo și la baschet, unde a rămas fără antrenorul secund Eugen Ilie. Acesta a pregătit loturile naționale U16 sau U18, cu care a participat la mai multe ediții ale Campionatelor Europene și a mai fost antrenor principal și alte cluburi din Liga Națională de baschet.

Suporterii celor de la CSA Steaua București s-a săturat de managementul dezastruos al conducerii clubului

Asociația Steliștilor 1947 a criticat în termeni duri politica de management a clubului și a cerut demisia comandantului și chiar a ministrului Apărării, Nicolae Ciucă.

„Managementul defectuos de la Steaua: Tudor Boldor, poate cel mai bun produs al secției de rugby Steaua din ultimii ani, a semnat cu Dinamo. Legitimat doar la Steaua în întreaga carieră, Boldor este un jucator de baza pentru Stejari chiar dacă are doar 24 de ani”, au scris supărați aceștia pe pagina oficială de Instagram. Aceștia îl consideră principalul vinovat pe managerul Bogdan Marinescu, căruia i s-a cerut de asemenea demisia.

Ovidiu Burcă și-a luat și el atacant de la Steaua

Dinamo a reușit să îi „fure” un sportiv Stelei și la fotbal. Echipa lui Ovidiu Burcă l-a transferat pe atacantul Vasile Buhăescu (34 de ani), care a refuzat să mai continue la Steaua deși mai avea contract cu „militarii”.

Buhăescu a jucat 20 de meciuri în sezonul trecut la echipa lui Daniel Oprița și a reușit șase goluri și trei pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni marcatori din Liga 2 Casa Pariurilor, cu 74 de goluri.

David Popovici a provocat un scandal uriaș la Steaua, după ce a plecat liber la Dinamo

David Popovici a explicat într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK de ce a plecat de la CSA Steaua și a semnat cu Dinamo: „Am luat decizia cu părinţii mei şi cu toată echipa din spatele meu.

După ce se termina contractul, au reînceput negocierile şi după mai multe întâlniri cu ambele părţi, au decis adulţii din jurul meu, cu siguranţă şi cu acordul meu, că este cea mai bună variantă. Am vorbit mai mulţi şi am stabilit că este cel mai bun lucru de făcut în această perioadă din viaţa mea”.

Cel mai bun înotător din istoria României și-a încheiat contractul cu Steaua în septembrie 2021: „Pierdere enormă pentru Steaua! Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), a semnat cu Dinamo. Ne întrebam oare ce putea Dinamo să ofere mai mult decât Steaua? Bazinul olimpic pe care Steaua, club cu campioană olimpică, nu este în stare să îl construiască?

Ce face oare departamentul de marketing al clubului pentru a aduce venituri și imagine pentru club, ca astfel de situații să nu aibă loc? Ce face domnul comandant pentru dezvoltarea infrastructurii pentru sport a clubului?”, a fost reacția acidă a al celor de la Asociația Steliștilor 1947.

ADVERTISEMENT